Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Ciucă dă vina pe Putin pentru creșterea inflației: „Cauza principală este războiul din Ucraina”

Premierul Nicolae Ciucă dă vina pe președintele rus Vladimir Putin pentru creşterea inflaţiei, care a ajuns la 13,76% – cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani.

Astfel, „noroc” cu rușii, că altfel nu mai știa marele Guvern PNL-PSD-UDMR ce vinovat să găsească pentru scumpirile în cascadă.

„Motivele creşterii inflaţiei, din discuţiile pe care le-am avut, sunt creşterea preţului la energie, creşterea preţului la gaze, creşterea preţului la produsele alimentare, întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi, desigur, peste toate, cauza principală care este războiul din Ucraina”, a declarat Ciucă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia.

El a adăugat că o creştere a inflaţiei este resimţită la nivel european:

„Ieri s-a anunţat cifra inflaţiei, vedem cu toţii care este evoluţia preţurilor, vedem cu toţii că această criză şi această inflaţie nu este una locală, ci este una generală, la nivel european. Putem să vedem ţări europene consolidate şi dezvoltate din punct de vedere economic care au de rezolvat aceeaşi situaţie ca noi toţi. Doresc să subliniez încă o dată că această creştere de preţuri, această inflaţie, această criză şi această întrerupere a lanţurilor de aprovizionare este generată de criza, de conflictul din Ucraina, de invazia ilegală din Ucraina şi este datoria noastră să căutăm soluţii şi să ne adaptăm la situaţie pe măsuri concrete”. 

Rata anuală a inflaţiei a „explodat”: 13,76%. Viața românilor, tot mai scumpă
71 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv