Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Ciucă, flancat de Boc și Bode: „Nu se discută despre impozitul progresiv”

Premierul Nicolae Ciucă le dă asigurări PNL-iștilor, flancat de primarul Clujului, Emil Boc, și de ministrul de Interne, Lucian Bode, că nu există discuții despre impozitul progresiv, așa cum anunțase liderul PSD, Marcel Ciolacu, înainte de a-și lua vorba înapoi.

Ciolacu se sucește: „Nici eu nu am spus că renunțăm la cota unică, am spus că facem o analiză”

Ciucă susține că „există analize şi studii” care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor, pentru „optimizarea fiscală” – pe care însă nu o explică.

Iată ce a declarat premierul, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, susținută alături de Boc și Bode:

„Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă o altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece să avem etapele de consultare cu instituţiile de specialitate, cu mediul academic, cu mediul de business, cu mediul asociativ, astfel încât în final să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să continuăm să-l acordăm mediului de afaceri, pentru că, doresc să subliniem, această creştere economică înregistrată pe primul trimestru se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului pe care l-am avut cu instituţiile de specialitate şi, de asemenea, dialogului pe care l-am avut cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care am reuşit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, că avem predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu”.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, joi şi vineri, într-o vizită în judeţul Cluj. Printre altele, el a participat la un dialog local cu cetăţenii pe tema „Europa începe în Transilvania: democraţie, educaţie şi tineret. Ce urmează după Conferinţa despre Viitorul Europei?”, la care a fost prezent şi preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, şi la conferinţa de lansare a iniţiativei ”Women in Tech”, sub egida Innowave Summit 2022. De asemenea, el a vizitat câteva firme clujene.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv