Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Ciucă l-a dat afară pe șeful Vămilor, iar cel al Resurselor Minerale a demisionat singur

UPDATE: Ion Cupă a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române. El a ocupat, temporar, funcţia de secretar general adjunct al ANAF.

Premierul Nicolae Ciucă l-a dat afară pe șeful Vămilor, Bogdan Mihei, la o zi după demisia președintelui ANAF, Lucian Heiuș. Totodată, șeful Agenției Resurselor Minerale a părăsit și el funcția, de bunăvoie. 

Ciucă a făcut precizări evazive, pe Facebook:

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș (PNL), a demisionat după 1 an
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv