Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Ciucă le râde în nas românilor: Nu crește sporurile bugetarilor de la fonduri europene, ci le „uniformizează”

Premierul Nicolae Ciucă le râde în nas românilor, susținând că nu crește sporurile bugetarilor care lucrează cu fonduri europene, ci le „uniformizează”, prin Ordonanţa de urgenţă (OUG) adoptată în ședința de vineri.

„Ordonanţă de urgenţă (…) vine şi, practic, uniformizează, aliniază toate prevederile anterioare legate de asigurarea sporurilor pentru tot sectorul de administraţie care lucrează cu fonduri europene. Nu este despre sporuri în plus, ci este vorba de o uniformizare a acestor prevederi. Trebuie să fim conştienţi că avem 30 de miliarde de euro în PNRR, avem alte aproape 60 de miliarde de euro prin fondurile din cadrul multianual 2014-2020 şi 2021-2027″, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

DOCUMENT. Sporuri de 50% pentru bugetarii de la proiectele europene, deși au deja salarii uriașe

El a precizat că cei care lucrează cu fondurile PNRR sunt plătiţi din banii de la bugetul de stat, iar pentru cei care lucrează cu fondurile de coeziune banii sunt asiguraţi prin aceste fonduri europene.

„Ca atare, pentru a nu mai avea aceste elemente de diferenţă de la un minister la altul, am considerat necesar că trebuie să avem această procedură, astfel încât să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte importante fondurile, astfel încât să ne menţinem în echilibru economia şi să asigurăm tot ceea ce ne-am propus prin PNRR şi prin planul de guvernare”, a concluzionat Ciucă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv