Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Ciucă și-a depus mandatul. Cîțu începe noi negocieri. Florin Roman: „O majoritate cu PSD, mai mult decât confortabilă”

UPDATE: Florin Roman, președintele interimar al Camerei Deputaților, a anunțat luni seară, într-o intervenție la Antena 3, că „o majoritate cu PSD va fi una mai mult decât confortabilă“. 

„O alianță PNL-USR-UDMR ar însemna la ora actuală 224 de voturi. Practic, cu votul colegilor de la minoritățile naționale, dacă îl vom obține, ar presupune o majoritate la limită. Pe cealaltă variantă sunt 157 de voturi ale PSD, 120 ale PNL și 30 ale UDMR, ceea ce ar însemna o majoritate mai mult decât confortabilă care ar permite inclusiv discuții serioase despre o revizuire a Constituției”, a precizat Roman. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, luni seară, chiar înainte ca ministrii PNL și UDMR propuși de el să meargă, marți, la audiere în comisiile de specialitate din Parlament, iar miercuri să fie supuși votului de învestitură.

Decizia a fost anunțată de Ciucă și de liderul PNL, Florin Cîțu, la finalul ședinței conducerii partidului.

Conducerea PNL a hotărât acest lucru exact în ziua când AUR a început strângerea de semnături pentru suspendarea președintele Klaus Iohannis.

VIDEO. AUR strânge semnături pentru suspendarea lui Iohannis, dar fără voturile PSD – nicio șansă!

Cîțu: „Am avut o ședință a Biroului Executiv (BEx), unde au fost luate 2 decizii: premierului desemnat i s-a propus depunerea mandatului. A doua decizie este de a propune BPN flexibilizarea mandatului și negocieri pentru formarea unei majorități cu toate forțele politice democratice din Parlament. Mâine seară vom stabili detalii, echipe de negociere. PNL va începe negocierile pentru formarea unei majorități cu toate forțele democratice din Parlament”.

Însă PSD este favorit, deoarece o coaliție cu PNL va avea o largă majoritate în Parlament, a anunțat Florin Roman, președintele interimar al Camerei Deputaților. 

Ciucă: „Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament. PSD și USR au anunțat că nu vor vota guvernul minoritar, BEX a decis depunerea mandatului meu. Fac din nou apel la responsabilitate pentru o formulă de majoritate consolidată”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis îl va nominaliza tot pe el ca premier, Ciucă a spus: „Este o decizie pe care nu o ia PNL, urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”.
66 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv