Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
PSD culege roadele negocierilor

„Ciuma roșie” dă al 3-lea om în stat, cu voturile PNL: Ciolacu devine președintele Camerei Deputaților

UPDATE: Marcel Ciolacu a fost ales cu 217 voturi „pentru”.

Au fost doar 77 de voturi împotrivă – cele ale USR, care au fost date candidatei sale, Cristina Prună, care însă a pierdut.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, culege roadele negocierilor cu PNL pentru noua coaliție de guvernare și devine președintele Camerei Deputaților, cu voturile liberalilor.

Ședința de plen a Camerei va avea loc miercuri. Mai întâi se va întruni Biroul permanent și vor fi aleși noii membri ai acestui for, în locul celor care vor deveni miniştri în Cabinetul Ciucă – Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Marius Budăi şi Florin Roman.

Ciolacu a anunţat încă de luni că îşi depune candidatura pentru şefia Camerei:

„Mâine (marţi – n.r.) îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor deoarece s-a conturat o majoritate. Am înţeles că şi domnul Cîţu îşi va depune pentru şefia Senatului”.

Funcția a devenit vacantă în 13 octombrie, prin demisia fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban, iar acum este ocupată interimar de Sorin Grindeanu (PSD), începând din 2 noiembrie, după ce ea fost deținută două săptămâni liberalul Florin Roman.

Iohannis își vede visul, după eliminarea USR de la guvernare: Ciucă, premierul coaliției PNL-PSD-UDMR

Conform regulamentului, membrii Biroului permanent sunt aleşi prin vot deschis.

Însă preşedintele Camerei Deputaţilor este ales, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor. Dacă niciun candidat nu a întrunit, după două tururi, votul majorităţii deputaţilor, se organizează noi scrutine, în urma cărora va fi declarat preşedinte candidatul care a obţinut majoritatea sufragiilor parlamentarilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului de şedinţă.

181 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv