Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Claudiu Manda își blindează biroul din Parlament: “Antifonare, acces cu parolă, cartelă, cameră de luat vederi”

Senatorul PSD Claudiu Manda, președintele Comisiei de control SRI, a anunțat marți seară că își securizează biroul din Parlament.

sursă foto: EvZ

”Accesul se face numai de către persoane care au acces la persoane de acest gen. Se face acces pe bază de parolă, cu cartelă, cu cameră de luat vederi. Se înregistrează şi parola, dar şi cartela. Ştim exact care este persoana care a intrat, la ce oră a intrat. Se intră, bineînţeles, fără telefon, fără echipament de înregistrare, de pozare, de orice fel. Geamurile sunt protejate, astfel încât să nu poate să existe scurgeri de informaţii. Pereţii sunt protejaţi, astfel încât să nu poată să existe transfer de informaţii sau de voce. Sunt măsuri conform legii, atât pentru zona de securitate clasa I, cât şi pentru zona de securitate clasa a II-a”, a precizat senatorul PSD.

El le-a spus jurnaliștilor cum de s-a ajuns la această situație:

“Am fost informaţi că a fost astăzi o discuţie la nivelul secretarului general de la Camera Deputaţilor şi a staff-ului în ceea ce priveşte zona de informaţii clasificate clasa I şi clasa a II-a, iar decizia noastră este ca în această sală (a Comisiei de control SRI – n.r.) să fie zonă de securitate clasa a II-a, iar la biroul preşedintelui (comisiei – n.r.) să fie zonă de securitate clasa I”.

Ședinţele comisiei nu vor avea loc în biroul său:

“Asta înseamnă că informaţii cu caracter strict-secret, de importanţă desosebită, o să putem să dezbatem şi să discutăm doar în biroul preşedintelui, iar celelalte, inclusiv audierile, se vor purta aici, în sala de şedinţe.

Presupune antifonare, presupune protecţia datelor, presupune acces cu cod, cheie, cameră de luat vederi, fără telefoane şi toate lucrurile de genul acesta.

Spun doar că în momentul în care vom discuta despre informaţii strict-secret de importanţă deosebită, care pot fi dezvoltate şi discutate doar într-o sală care să aibă zonă de securitate clasa I, atunci le vom dezbate acolo.

Nu ştiu, vreo adresă cu acest caracter sau vreo discuţie cu conducerea SRI. Nu vorbim de audieri, şedinţele de bilanţ sau alte lucruri de genul acesta”.

40 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv