Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Până acum, au fost tăiate doar cele 825 de pensii speciale primite de actuali și foști senatori și deputați pensionari

Coaliţia decide dacă va fi o singură lege de eliminare a pensiilor speciale. Reprezentanţii PNL din echipă

O echipă de lucru a coaliţiei PNL-USR PLUS UDMR va decide dacă va fi o singură lege de eliminare a pensiilor speciale iar liberalii și-au desemnat reprezentanţii, a declarat, luni, liderul partidului, Ludovic Orban.

Astfel, din echipa PNL fac parte parlamentarii Ioan Cupşa, Iuliana Scântei, Dan Vîlceanu şi Mara Calista.

„Noi am luat o decizie la nivelul coaliţiei, în sprijinul ministrului Muncii, care lucrează cu alte ministere la îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu: să formăm o echipă de reprezentanţi. Chiar astăzi am hotărât. Din partea noastră, din echipa de lucru vor face parte pe partea juridică: domnul deputat Ioan Cupşa – preşedintele Comisiei juridice a partidului şi doamna senator Iulia Scântei – preşedintele Comisiei juridice a Senatului; iar pe parte de muncă şi protecţie socială, domnul deputat Dan Vîlceanu şi doamna deputat Mara Calista. Trebuie făcută o analiză. (…) Această comisie va decide dacă facem o lege pentru fiecare domeniu sau facem o lege care să cuprindă toate reglementările privitoare la pensiile speciale. Personal, cred că specialiştii trebuie să decidă care este forma pe care trebuie să o adoptăm”, a anunțat Orban la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că în măsura în care vor fi proiecte de lege privind pensiile speciale care vor „sta în picioare”, acestea vor fi supuse imediat dezbaterii Parlamentului. 

PNL și USR PLUS au anunțat, inițial, că vor elimina, prin mai multe proiecte de legi, o parte dintre pensiile speciale, fără însă a se atunge de pensiile militare, care sunt cele mai multe – circa 181.500. 

Doar 

Parlamentul a eliminat, la jumătatea lunii februarie, pensiile speciale ale parlamentarilor. În prezent, vorbim doar despre 825 de pensii speciale primite de senatori și deputați pensionari.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată. UDMR a părăsit sala: „Sunt doar 1,38% din total”

Mai rămân în plată circa 190.000 de pensii fără contributivitate – cele acordate polițiștilor, militarilor, angajaților din Servicii, magistraților, diplomaților și altor „speciali”.

Iată cea mai recentă statistică, realizată în noiembrie 2020 de RiseProject:

28 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv