Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:
Se pregătesc temele de campania electorală

Conducerea PSD a decis: Moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban nu crește pensiile cu 40%

Conducerea PSD a decis, joi, ca parlamentarii social-democrați să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban nu va majora pensiile cu 40% la 1 septembrie, așa cum prevede noua Lege a pensiilor, inițiată de PSD și promulgată fără rezerve de președintele Klaus Iohannis. 

Anunțul a fost făcut de deputatul Olguța Vasilescu: „Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. (…) De la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură”.
 
Ea a amenințat că „orice virgulă vor modifica în Legea pensiilor vor avea parte de moțiune de cenzură”, acuzând că este inadmisibil ca Executivul să spună că nu are bani pentru majorarea de 40%.
 
Moţiunea de cenzură ar urma să fie depusă în vara acestui an, când PSD va convoca Parlamentul în ședință extraordinară în lunile iulie-august.
72 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv