Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Drulă (USR), despre alocații: PNL primeşte roadele populismului început acum un an – dublarea dublării

Deputatul Cătălin Drulă, vicepreședinte al USR, critică PNL pentru ”populismul” de care a dat dovadă în urmă cu un an, când Robert Sighiartău a lansat dublarea alocațiilor copiilor, iar acum președintele Klaus Iohannis i-a aruncat cartoful fierbinte premierului Ludovic Orban.

Cătălin Drulă

Prin acest act, Klaus Iohannis a pus pe primul loc imaginea proprie și lupta între palate cu Ludovic Orban, mai spune Cătălin Drulă, în opinia căruia președintele „putea și trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii”.

Citiţi şi:

Iohannis a promulgat Legea de dublare a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD. Orban a anunțat deja că prorogă termenul

 

„Este rolul său constituțional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanțare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficiența acestei măsuri ca politică socială”, scrie Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Publicăm integral postarea:

„Istoria acestei dublări de alocații este o istorie a populismului care face ravagii în Parlamentul României. Întâi s-a făcut celebru PNL și dl. Sighiartău care “a dat” o dublare, apoi fix pe același proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca “trolling”. PSD a copiat (la bășcălie) discursul PNL de cu un an înainte și l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon.

Cum ar arăta o politică de centru-dreapta modernă în acest caz?

E simplu. Direcționând resursele către cei care au cu adevărat nevoie. De creșterea alocațiilor beneficiază și cei care au disperată nevoie și cei cu venituri mari. O politică socială responsabilă se concentrează spre a-i ajuta pe cei în nevoie.

Există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace care se numește Alocația pentru Susținerea Familiei (ASF) pe care o primesc familiile cu venituri modeste (venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei) în funcție de numărul de copii.

Am fi putut crește semnificativ cuantumul ASF și chiar să-i ajutăm pe acești oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocațiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic.

Am fi putut.

Dar e mai simplu să faci “trolling” cu bugetul țării și să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României”.

Citește și:

O nouă lovitură de teatru dată PNL

VIDEO. PSD convoacă sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, ca să rămână bani pentru alocații
21 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv