Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:
Un mic început...

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată. UDMR a părăsit sala: „Sunt doar 1,38% din total”

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost adoptată cu 357 de voturi, miercuri, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Au votat senatorii și deputații PNL, USR PLUS, PSD, AUR.

Parlamentarii UDMR au părăsit sala. Motivul: „Partidele ar fi trebuit să cadă de acord şi să elimine toate pensiile speciale, nu doar 1,38% din totalul acestora. (…) Rămân în vigoare reglementările care acordă pensii speciale pentru 11 categorii socio-profesionale”, a declarat liderul senatorilor Uniunii, Lorand Turos.

„Poziţia Uniunii Democrate Maghiare din Romania privind pensiile speciale este una fermă şi consecventă. Toţi cetăţenii acestei ţări trebuie să beneficieze de pensie, după limita de vârstă şi în urma contribuţiei. Principiul contributivităţii trebuie să fie principiul de bază al sistemului de pensii. Fără excepţii. Propunerea de azi vizează eliminarea (…) indemnizaţiilor foştilor parlamentari care au atins limita de vârstă. Vorbim de 825 de parlamentari şi de un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei anual”, a precizat el.

Mai rămân în plată circa 190.000 de pensii fără contributivitate – cele acordate polițiștilor, militarilor, angajaților din Servicii, magistraților, diplomaților și altor „speciali”.

Iată cea mai recentă statistică, realizată în noiembrie 2020 de RiseProject:

PNL și USR PLUS au anunțat că vor elimina, prin mai multe proiecte de legi, o parte dintre pensiile speciale, fără însă a se atunge de pensiile militare, care sunt cele mai multe – circa 181.500. 

19 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv