Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Europarlamentarul liberal autointitulat „reformist” recunoaște că a intrat în partid la invitația președintelui acestuia și regretă că a folosit la adresa lui expresia „i s-a umflat capul"

Fără susținere în PNL, Rareș Bogdan face un pas înapoi: „Demisia lui Orban ar fi tardivă acum”

La doar câteva zile după ce i-a cerut lui Ludovic Orban demisia de la șefia PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan face un pas înapoi.

Intrat în partid cu doar doi ani în urmă, el nu a avut susținerea publică așteptată din partea „greilor” liberali. Doar secretarul general al PNL, junele Robert Sighiartău și-a exprimat clar părerea că Orban ar trebui să renunțe la funcția de președinte al partidului.

Iar primarul Emil Boc a declarat, marți, că trebuie așteptat congresul PNL pentru a se decide cine va conduce partidul de aici încolo.

Chiar dacă se laudă că interviul său „a creat mare vâlvă”, Rareș Bogdan susține că, de fapt, el a spus că Orban ar fi trebuit să demisioneze imediat după alegerile parlamentare, nu acum, când PNL „se pegătește de congres” – deși acesta va fi abia în toamnă.
 
„Eu am spus ce am avut de spus într-un interviu care a creat mare vâlvă. Eu am vrut să fie un interviu analiză, nu un interviu atac, dar scos din el doar că liderul partidului… s-a spus că ar trebui să plece. Eu am spus: ar fi trebuit după alegerile pierdute,. Acum e tardiv, acum ne pregătim de congres. Voi vorbi mai mult despre ce avem de făcut. Consider că trebuia o analiză foarte serioasă a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor, dar acum va trebui să ne concentrăm pe guvernare și să stăm în spatele premierului Florin Cîțu, pentru a încerca să pornim o guvernare fructuoasă pentru România”, a declarat Rareș Bogdan, miercuri, la Digi FM.
 
Rareș Bogdan a fost întrebat dacă are nemulțumiri personale pentru că nu a obținut un portofoliu în guvern, iar el a susținut că „asta e o speculație introdusă de adversarii politici”, pentru că nu consideră că are dușmani politici în PNL.
 
A intrat în PNL la invitația lui Orban
 
Rareș Bogdan a recunoscut că a intrat în PNL la invitația lui Orban: „Eu am spus de la început că atâta timp cât sunt europarlamentar și am fost votat europarlamentar în singurele alegeri pe care PNL le-a câștigat cu adevărat în acești 2 ani de zile, cele în care eu am venit și am adus un plus de energie partidului, la invitația lui Ludovic Orban și îi mulțumesc, eu nu am de ce să vin în Guvern, nu renunț la mandatul de europarlamentar și nici nu s-a pus problema”.
 
El a mai spus că nu a vorbit cu Orban după acel interviu și că o va face: “O să vorbesc, pentru că n-am cu el ca persoană o problemă, am ca exercitare a poziției, cum și-a exercitat poziția de președinte. Nu am cu el ca om ceva. E o persoană plăcută, putem bea ristretto împreună, un ceai. Alcool nu prea bem nici eu, nici el”.
 
Rareș Bogdan a că regretă că a folosit expresia „i s-a umflat capul” la adresa lui Ludovic Orban: „Am folosit la un moment dat o exprimare care nu mă caracterizează și ar fi trebuit să găsesc alta, legată de <<i s-a umflat capul>>. Nu e caracteristic limbajului meu, e un limbaj mai de stradă pe care îl regret. E singurul lucru din interviu pe care îl regret”.
 
64 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv