Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Fratele lui Stănescu de la PSD a demisionat din Comitetul de reglementare al ANRE, după două luni și jumătate

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a demisionat din Comitetul de reglementare al ANRE, după două luni și jumătate de la numirea sa în această funcție, de către majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR.

Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, a fost numit în staff-ul ANRE pentru că n-a mai avut loc pe lista PSD la parlamentarele din 6 decembrie 2020, a declarat Marcel Ciolacu…

Demisia survine cu două săptămâni înainte de o decizie a CCR pe contestația depusă de USR.

„Va câştiga undeva între 6.000 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă (…) Noi, USR, singurul partid care ne-am opus acestei numiri, vom ataca la CCR această numire”, a acuzat deputatul USR Cristina Prună, în 14 decembrie 2021, înaintea votului din Parlament pentru numirea lui Alexandru Stănescu ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE.

PNL a primit atunci cu brațele deschise numirea lui Stănescu. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a prezentat la scenă deschisă „principiul” său în această privință.

„Nu știu CV-ul dlui Stănescu, știu că a fost deputat, știu că are o experiență în administrație, dar despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc. (…) Acuma, nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie. Despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpânești acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poți să fii un bun manager în acel domeniu”, a spus Virgil Popescu, luni seara, la Digi 24.

Postul de la ANRE a rămas vacant după ce Marian Neacșu a fost instalat secretar general al Guvernului Ciucă.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este arbitrul pieței de energie.

Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Anterior mandatelor de deputat a fost între 1986 și 1993 inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A..

38 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv