Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Fuziunea USR cu PLUS, după alegerile parlamentare anticipate și locale

Fuziunea USR cu PLUS, anunțată inițial pentru această primăvară de liderii celor două partide, Dan Barna, respectiv Dacian Cioloș, a fost amânată, oficial, după alegeri: parlamentarele anticipate – pe care premierul Ludovic Orban a anunțat în această lună că le va declanșa, după ce Alianța USR-PLUS le-a cerut încă de un an, urmând să fie organizate în luna mai – și localele din iunie.

Amânarea fusese anunțată, săptămâna trecută, de Dacian Cioloș, pe motiv că ”acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”, dar și de Dan Barna, cu argumentul că ”anul acesta, 2020, e anul confirmării şi pentru USR şi PLUS, şi pentru Alianţa USR PLUS”.

Luni, Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, în ședință comună, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.

Decizia va fi luată însă în 8 februarie, de Comitetul politic al USR și de Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc la București, potrivit unui comunicat de presă. 
 
În cursul lunii februarie, filialele USR și PLUS sunt încurajate să își desemneze de comun acord candidații comuni ai Alianței la alegerile locale.

În cadrul ședinței de luni, a fost completată și echipa executivă a Alianței USR PLUS. Astfel, membrii Comisiei comune a Alianței sunt:

Coordonare – Dragoș Tudorache (PLUS)

Comunicare – Ionuț Moșteanu (USR)

Juridic – Silviu Dehelean (USR)

Finanțare – Dragoș Neacșu (PLUS)

Politici publice – Oana Țoiu (PLUS)

Campanii – Moise Guran (USR).

 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv