Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
„Solidaritatea” clamată de guvernanți este valabilă numai pentru angajații din sectorul privat siliți să nu mai lucreze, spre deosebire de cei de la stat care au venit la serviciu fără să facă nimic, doar ca să ia salarii uriașe și prime

Gargara cu șomajul tehnic pentru bugetari s-a încheiat. Orban: ”Nu mai este de actualitate”

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că ordonanța de urgență privind șomajul tehnic pentru „unii” bugetari ”nu mai este de actualitate”.

”Deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate, pentru că ne apropiem de finalul perioade de urgență, iar mare parte din bugetari sunt în prima linie”, a spus Orban, întrebat într-o conferință de presă.

Astfel, șomajul tehnic pentru „o parte” dintre angajații de la stat s-a dovedit o mare păcăleală.
 
În urmă cu două săptămâni, premierul Orban anunțase, la B1TV, că va emite o ordonanță de urgență privind șomajul tehnic pentru „o parte dintre bugetari” – dar nu la valoarea de maxim 75% din salariul mediu pe economie, așa cum iau angajații din mediul privat, ci la 75% din salariul de încadrare.
 
În plus, bugetarii ar fi urmat să lucreze, pe rând, câte o jumătate de lună, aflându-se în restul perioadei într-o formă echivalentă şomajului tehnic. 
A doua zi, joi, ministrul Violeta Alexandru, îl asigurase public pe Orban, în debutul ședinței de Guvern, că a finalizat proiectul de OUG, precizând că îl va discuta cu ceilalți miniștri, iar luni, 13 aprilie, îi va preda premierului varianta finală.

Violeta Alexandru precizase că ar fi vorba doar despre 10 zile pe lună – câte 5 din cele două săptămâni. – de șomaj tehnic. În rest, salariile și sporurile angajaților de la stat vor fi neatinse de epidemie.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat însă că „nu poate fi vorba de așa ceva”, iar rezultatul s-a văzut în rectificarea bugetului, adoptată de Guvern săptămâna trecută.

VIDEO. Rectificarea bugetară: Cîțu nu se atinge de salariile bugetarilor și le dă în plus baronilor locali 1 miliard de lei

De altfel, unii miniștri și-au pus la adăpost imediat subalternii plătiți regește. Este cazul lui Cătălin Predoiu, de la Justiție, care a decis trimiterea angajaților săi să lucreze la domiciliu, în regim de telemuncă, pentru a nu pierde niciun leu la salariu sau din sporuri.

„Solidaritatea” angajaților Ministerului Justiției cu „prostimea” forțată să intre în somaj tehnic: Telemunca

Între timp, premierul s-a ferit cât a putut, timp de două săptămâni, să mai apară în situația în care să-i fie adresate întrebări. Iar când Prelipceanu de la Digi 24 i-a adresat, totuși, această întrebare în ultimul minut al interviului dat de premier înainte de Paști, Orban l-a expediat rapid: “Când vom lua o decizie o vom prezenta public. Deocamdată suntem într-o analiză a nivelului de încărcare a fiecărui sector din zona publică”.

Orban pune cruce șomajului tehnic pentru bugetari: Când vom lua o decizie o vom prezenta public (video)
377 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv