Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

George Simion, prins la volan cu permisul suspendat; autocarul cu membri AUR, ridicat de la Guvern

Liderul AUR, George Simion, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii susțin că l-au depistat la volanul mașinii, deși figurează cu permisul auto suspendat.

Simion se afla în Piața Victoriei, unde își promova, în noaptea de joi spre vineri, protestul de duminică.

Totodată, autocarul în care se aflau mai mulți membri AUR a fost ridicar de forțele de ordine, iarșoferul acestuia a rămas fără permis pentru 20 de zile.

Simion a fost înștiințat că trebuie să meargă la secția de Poliție pentru a da lămuriri deoarece figura cu permisul  suspendat. Politicianul a refuzat inițial să meargă la secție și a declanșat un scandal. Ulterior, Simion a declarat că a mers de bună-voie la poliţie, unde ar fi stat doar 15 minute.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, „în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”.

În comunicat se mai arată că „pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”, mai precizează comunicatul.

„De asemenea, în seara zilei de 29 septembrie, poliţiştii ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi a fluenţei traficului rutier în Piaţa Victoriei au depistat un conducător auto care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă. Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj. Ulterior, poliţiştii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare”.

Membrii AUR susțin însă că jandarmii au intrat în forță în autocarul partidului și au scos în mod brutal persoanele aflate în interior.

George Simion îi va însoți pe protestatarii care susțin că ar fi fost agresati de forțele de ordine în Piața Victoriei.

Aceștia vor solicita certificate medico-legale care să probeze urmele loviturilor și ale intervenției exercitate de jandarmi.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv