Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Ghinea: Negociem cu CE finanţarea din PNRR a venitului minim de incluziune

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri, după ședința Guvernului, că  poartă negocieri cu Comisia Europeană pentru finanţarea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a venitului minim de incluziune.


„Nu avem o obligaţie prin regulament, aşa cum avem la partea de digital – 20% şi cum avem la partea de verde – 37%, deci, nu avem un prag minim pentru social, dar trebuie să fie un pilon social vizibil ca atare. Şi noi vrem să fie cheltuieli sociale, am spus deja, cred că implementarea venitului minim de incluziune este genul de reformă socială care trebuie să fie pus acolo, suntem în discuţii cu Comisia Europeană”, a precizat Ghinea, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a adăugat că dezvoltarea platformei informatice poate să fie finanţată prin PNRR: „În mod cert, partea de sistem informatic – este nevoie de un sistem informatic complex, pentru că acest VMI unifică practic toate ajutoarele sociale în acest moment. Deci, dezvoltarea platformei digitale în mod obligatoriu, în mod cert, poate fi finanţată din PNRR”.

„Suntem în negocieri cu Comisia Europeană şi pentru partea de cheltuieli bugetare, cel puţin pentru primii doi ani. Aici este un răspuns pe care îl aşteptăm scris de la Comisia Europeană şi urmează să avem negocieri. Eu sper să fie un răspuns pozitiv”, a spus ministrul”,  dăugat el..

Ghinea a precizat că PNRR este un instrument de finanţare a reformelor şi că toate proiectele trebuie să aibă un echivalent în recomandările de ţară pentru ultimii trei ani.

„Alte cheltuieli sociale care mai pot fi, nu vreau să mă antepronunţ, am avut o discuţie cu Raluca Turcan pe subiectul ăsta. V-aş sfătui să vă uitaţi la recomandările de ţară din semestrul european, sunt mai multe acolo, în ce priveşte pensiile, în ce priveşte sustenabilitatea sistemului de pensii. Trebuie să venim noi cu idei, Comisia Europeană are această listă de recomandări de ţară pentru ultimii trei ani şi tot ce punem noi în PNRR trebuie să aibă un echivalent în aceste recomandări. Şi vorbim de toate zonele, atât de macro-stabilitate… Dacă vă uitaţi, pe partea de păduri se vorbeşte în recomandările de ţară că nu funcţionează sistemul SUMAL, trebuie să fim atenţi la tăierile ilegale”, a mai spus ministrul.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv