Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Grindeanu se bate cu pumnii în piept, deși PSD a votat: „Majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi respinsă în Cameră”

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, se bate cu pumnii în piept, joi, după ce colegii săi PSD din Senat au votat, miercuri, majorarea indemnizaţiilor demnitarilor.

„Fiind parlamentar, am o părere proastă (despre votul senatorilor pentru majorarea indemnizaţiilor, n.r.). Sper ca în Camera Deputaţilor să se revină şi să fie respinsă propunerea Senatului. Eu zic că indemnizaţia pe care o avem acum este absolut decentă. Vorbesc în numele meu. Nu există motive să fie crescută”, a declarat Grindeanu, la Congresul Național de Drumuri și Poduri, desfășurat la Timișoara.

Grindeanu face însă pe niznaiul, după ce PSD a mai votat odată majorarea indemnizațiilor demnitarilor, în 31 mai anul acesta, dar CCR a trântit legea, chiar miercuri, după ce a fost atacată de USR.

CCR a admis contestațiile USR la majorările salariale pentru parlamentari, primari, miniștri și prefecți

„Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat, dar Camera Deputaţilor este decizională şi am discutat cu liderul Grupului deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis. Aţi văzut şi decizia anunţată de PSD. Sunt convins că a fost o greşeală ceea ce s-a întâmplat miercuri în Senat, iar Camera Deputaţilor va repara această greşeală”, a adăugat Grindeanu, care este și prim-vicepreşedinte al PSD.

Rămân doar creșterile la aleșii locali

Ulterior, Grindeanu și-a nuanțat declarația, pe Facebook, într-un mesaj în care susține creșterea salariilor aleșilor locali:

„PSD nu susține actualizarea salariilor parlamentarilor și ale altor șefi de instituții și va corecta în Camera Deputaților actul normativ dezbătut în Senat.

Una este să actualizezi salariile aleșilor locali, prin raportare la salariul minim din 2021, și cu totul alta să crești salarii care se află deja la un nivel decent.
 
Prin urmare, în Camera Deputaților, toate celelalte categorii de demnitari vor fi eliminate din actul normativ”.

Senatul a votat miercuri, pe repede înainte, majorări salariale pe baza unui amendament al senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, admis urgent la comisia de specialitate, ăn care se invoca „eliminarea inechităţilor existente în acest moment”.

Senatul condus de Gorghiu sfidează românii: PSD, PNL, UDMR și AUR și-au votat din nou salarii mai mari

Au fost 92 de voturi „pentru” (PNL, PSD, UDMR și AUR), 22 „împotrivă” (USR) și 4 abțineri (Neafiliați)

Kelemen Hunor, după majorările salariale propuse de UDMR și votate de Senat: „Nu e vorba de o creştere mare”
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv