Guvernul a aprobat, miercuri, primele exproprieri din judeţul Prahova pentru sectorul Ploieşti-Buzău al Autostrăzii A7 – „coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud”, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.
„Veste bună pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale României, Autostrada A7, coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud. În şedinţa de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din judeţul Prahova pentru sectorul Ploieşti-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7″, a menţionat Cătălin Drulă, pe Facebook.
Ministrul Transporturilor a precizat că termenul de depunere a ofertelor pentru licitaţia de execuţie a sectorului Ploieşti-Buzău este 24 august.
„Acesta este acum în licitaţie pentru execuţie, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Paşcani-Bacău-Focşani-Buzău-A3)”, a notat Cătălin Drulă.
Ministrul Transporturilor a detaliat că sectorul Ploieşti-Buzău, ale cărui lucrări vor dura „maximum 20 de luni”, A7 va avea 63 km, 160 de ha de perdele forestiere, 42 de poduri şi pasaje, 6 noduri rutiere și 4 spaţii de servicii moderne, dotate şi cu staţii de încărcare electrice.
Până la finalul anului, vor fi lansate licitaţiile pentru celelalte sectoare ale A7: Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani.
„Ca paşi următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitaţiile şi pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani. La nord de Paşcani, Compania de drumuri a anunţat recent, în urma finalizării Analizei Multicriteriale de traseu şi studiului de trafic preliminar, că tronsonul Paşcani – Suceava va fi construit la profil de autostradă, iar Suceava – Siret, la profil de autostradă, respectiv drum expres de la intersecţia DN2H până la graniţă”, a explicat Cătălin Drulă.