Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Guvernul dezbate de formă bugetul pe 2016: Două ore de imagine la Palatul Victoria

Nou-înfiinţatul Minister pentru Consultare Publică şi Dialog Civic organizează miercuri, timp de două ore, o dezbatere publică pe tema structurii şi priorităţilor proiectului de Buget pe 2016, ce urmează să fie aprobat de Guvern.

ciolos guvern 2

UPDATE 9 decembrie: Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului pe 2016 înainte de a începe dezbaterea publică.

Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, între orele 14.00 şi 16.00, la ea urmând să participe miniştrii, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi cetăţeni interesaţi.

ONG-urile şi cetăţenii interesaţi pot transmite propunerile lor până astăzi la ora 16.00. – evident, dacă află despre această “dezbatere publică” organizată de formă. Potrivit legii, proiectul bugetului trebuie dezbătut public timp de 10 zile, iar documentul a fost făcut public sâmbătă, în urmă cu 4 zile, urmând să fie aprobat peste 6 zile.

Pe alese, ca la consultările de la Cotroceni

Iată ce transmite ministerul: “Pentru o discuţie cât mai eficientă, reprezentanţii ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic roagă organizaţiile neguvernamentale şi alte categorii de cetăţeni, să transmită până marţi, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secţiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoţite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016″.

Evident, PR-ul va funcţiona perfect: “dezbaterea” va fi televizată şi transmisă în direct.

Potrivit comunicatului de presă, formatul propus este următorul: 30 de minute – intervenţiile iniţiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniştrilor prezenţi, o oră şi 30 de minute – sesiune constând în susţinerea punctelor de vedere de către participanţii selectaţi (întrebările care nu beneficiază de prezenţa în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenţie, având în vedere şi pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat).

Joc de imagine

“În cadrul evenimentului o organizaţie/un cetăţean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenţiei în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să iniţieze comunicarea cu Ministerul Finanţelor pe Buget 2016 şi separat de această dezbatere. Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail şi susţinute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane şi reprezentanţi ai organizaţiilor dar fără intervenţii, în scopul informării”.

Nu sunt uitaţi nici jurnaliştii, dar… “pentru interviuri şi declaraţii în afara spaţiului dezbaterii publice”:

“Declaraţii/interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spaţiului dezbaterii publice. În funcţie de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureştiului şi chiar din afara ţării, să participe la această importantă temă naţională”, se mai arată în comunicat.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv