Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Guvernul încearcă să stingă cu vouchere sociale greva profesorilor. Neacșu: „Nu poate fi vorba de creşteri salariale și sporuri”

Guvernul încearcă să stingă cu vouchere sociale greva generală din Educație. Premierul Nicolae Ciucă, ocupat cu rotativa guvernamentală, nu s-a dus miercuri la sediul FSLI unde a fost invitat de sindicate la negocieri, însă a trimis 4 miniștrii și pe secretarul general al Guvernului să-i convingă pe profesori să se întoarcă la catedră.

Ministrul Educației, Ligia Deca (PNL), și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu (PSD) le-au propusă sindicaliştilor două vouchere: unul în iunie, de 1.000 de lei, iar altul în octombrie, de 1.500 de lei, bani  ce ar urma să fie oferiți prin intermediul unor carduri.

În plus, personalul nedidactic ar primi și el un card de 500 de lei, în iunie, și altul, cu aceeași sumă, în octombrie.

Marian Neacșu: „Faţă de discuţiile anterioare (…), oferta suplimentară a Guvernului (…) va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi a unei sume în luna octombrie, legate de cele două evenimente foarte importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată (…) profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru luna iunie şi 1.500 lei pentru luna octombrie. S-a solicitat şi am fost de acord ca o astfel de sumă să fie acordată şi pentru personalul nedidactic în cuantum de 500 de lei în luna iunie şi 500 de lei în luna octombrie.

Este foarte clar în momentul acesta că (…) nu poate să fie vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt, în momentul ăsta, la maximul grilei, iar acest Guvern este cel care a făcut posibil acest lucru. De asemenea, nu poate să fie vorba în momentul ăsta de acordare de sporuri şi s-a discutat foarte constructiv despre faptul că, în programul de guvernare, (…) prioritatea numărul 1 va fi educaţia. (…) Am convenit ca în cursul dimineţii de mâine să primim un răspuns în ce măsură oferta Guvernului a fost acceptată.

În cea mai mare măsură, sumele prevăzute în aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactică. (…) În momentul acesta, o cotă forfetară de 30% poate fi acordată, banii fiind din fonduri europene, cu caracter forfetar, iar suma care va fi alocată de la bugetul de stat poate să fie folosită pentru orice destinaţie”.

Ligia Deca: „Credem că toţi elevii trebuie să se poată întoarce cât mai repede în sălile de clasă. (…) Cred că salariile personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic trebuie să crească”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv