Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Guvernul Orban își angajează răspunderea în 29 ianuarie pe alegerea primarilor în 2 tururi

Guvernul Orban își va angaja răspunderea în Parlament, pe 29 ianuarie la ora 14.00, pentru Legea privind alegerea primarilor în două tururi, al cărei proiect a fost adoptat joia trecută.

Anunțul a fost făcut, luni, de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, după ce conducerea Parlamentului a stabilit calendarul, în sesiunea extraordinară care a fost convocată de PSD în perioada 20 – 31 ianuarie.
 
Astfel, amendamentele asupra legii vor fi depuse până în 27 ianuarie, iar în 29 ianuarie, premierul Ludovic Orban va prezenta legea în Parlament.
 
“Vor trece apoi zilele prevăzute de regulament de depunere a moțiunii de cenzură. Cu alte cuvinte, vom intra cu prezentarea și votul pe moțiunea de cenzură în sesiune ordinară”, a spus Ciolacu.
 
Turismul electoral, limitat prin lege
 
În proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, Guvernul Ludovic Orban a introdus un alineat ce prevede că pot vota într-o localitate doar cei care și-au stabilit reședința acolo de cel puțin trei luni.

Măsura va fi luată pentru ”limitarea situațiilor de turism electoral”.

”Persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetățenii vor vota pe lista suplimentară.”

Guvernul argumentează că sistemul actual a provocat ”în societate un profund val de nemulțumire”:
 
12 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv