Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Conducerea Ministerului Sănătății a decis că vor fi testați doar pacienții „conform definiției de caz”, dar promite că „se iau măsuri pentru a crește siguranța testării”

Horațiu Moldovan, secretar de stat în MS: Nu e cazul să facem o testare în masă, ar fi o risipă de resurse

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, joi, că nu este cazul ca România să facă o testare în masă a populației, pentru că ar fi o risipă de resurse, însă se iau măsuri pentru a crește „siguranța testării”.

„Nu este cazul să facem o testare în masă. Argumentele sunt epidemiologice. Nu vom face o testare în masă. Vom testa pacienții care trebuie testați conform definiției de caz. Nu e relevant să testăm pe toată lumea. Ar fi o risipă de resurse”, a precizat Horațiu Moldovan.

El a arătat că țara noastră se află încă într-o perioadă de creștere a epidemiei de coronavirus, însă ritmul nu este exploziv: „Suntem încă într-o perioadă de creștere, însă ritmul nu e exponențial. Nu avem de-a face cu o explozie. Este relativ constantă cifra de 1300 de cazuri pe zi, cam 400 și ceva de pacienți la ATI. Ritmul creșterii nu e exploziv, dacă el se stabilizează putem să avem speranța să ne îndreptăm într-o fază de platou”.

Secretarul de stat a spus că, de la începutul epidemiei, capacitatea de testare a crescut foarte mult: „Se fac peste 20.000 de testări pe zi, însă problema e de creștere a siguranței testării, pentru că s-au ridicat diverse probleme”.

Întrebat la ce se referă atunci când vorbește despre siguranța testării, Moldovan a replicat: „Testele PCR au siguranță foarte mare, „însă numărul mare de testări poate pune probleme de gestiune, transfer al probelor, iar aceste lucruri sunt verificate continuu”.

Horațiu Moldovan a arătat că numărul de pacienți în creștere la ATI este elementul care îngrijorează cel mai tare, pentru că numărul de paturi este finit. El a menționat că în prezent sunt ocupate jumătate din paturile de Terapie Intensivă destinate pacienților cu COVID-19, însă repartiția în teritoriu nu este uniformă, iar la un moment dat paturile pot fi ocupate într-un anume loc și atunci să fie transferați pacienți.

858 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv