Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Simpozion marca PNL

Ignorată de Iohannis, Dăncilă îl amenință că vine la dezbaterea lui cu jurnaliștii și politologii

Bombardat din toate părțile, inclusiv de unii susținători ai lui, că refuză un act democratic în campania pentru turul doi, respectiv o confruntare cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă (PSD), Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidențiale, a decis să facă o falsă dezbatere, cu jurnaliști, analiști și politologi.

Iar pentru a-și scoate în evidență calitatea de intelectual – el fiind de meserie profesor de gimnaziu -, Iohannis a decis să facă ”confruntarea” cu jurnaliștii la… bibliotecă. 

”Dezbaterea va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), la aula Carol I, marți, 19 noiembrie, și va dura o jumătate de oră – o oră”, a anunțat, duminică seara, la Antena 3, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Lista jurnaliștilor, ținută la secret

”Întrebări vor pune între 6, 7, 8, 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona drepte”, a adăugat el.

Rareș Bogdan a spus că numele jurnaliștilor vor fi făcute publice abia marți, în ziua evenimentului.

”Restul” din sală, studenți de la SNSPA

Cât despre participanții din sală, Rareș Bogdan a spus că aceștia vor fi, în majoritate, studenți aleși de SNSPA – Școala Națională de Studii Politice și Administrative). Vor putea intra pe bază de legitimație, dacă se vor regăsi pe listă.

”În sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți. Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată”, a precizat el.

Rareș Bogdan a asigurat că vor fi ”și jurnaliști de la Antena 3 – Radu Tudor – și de la România TV și că fiecare dintre ei  va putea să pună una-două întrebări. Nu vom prestabili teme”.

”Dăncilă încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs”

Numai că Viorica Dăncilă a amenințat că vine și ea la dezbatere.

Întrebat cum vede această manevră a contracandidatei lui Iohannis, care și-a făcut temă de campanie din refuzul lui de a participa la o confruntara, Rareș Bogdan a răspuns: ”Eu cred că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a reușit să ne ofere o mulțime de gafe lingvistice și comportamentale, la nivel diplomatic, în continuare încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs (…). Cred că doamna Dăncilă folosește împreună cu staff-ul domniei sale unica armă pe care o mai au la dispoziție, este vorba de victimizare (…). Doamna Dăncilă face greșeli puerile. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândește că o vor victimiza și acest lucru îi va aduce voturi, dar în același timp, trebuie să ia în calcul și faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezență a doamnei Dăncilă în fața sălii, unde nu are posibilitatea să intre nu-i va aduce puncte electorale, așa cum speră domniile lor”.

 
87 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv