Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:

În ce condiții demisionează Gorghiu de la șefia PNL: “Ne-am ars de multe ori!”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu amenință cu demisia de la șefia PNL dacă, după alegerile parlamentare din toamnă, se va face un guvern de uniune naţională cu PSD, argumentând că “ne-am ars de multe ori”.

alina-gorghiu-2

Gorghiu a precizat joi seară, la B1TV, că decizia de a nu accepta ”absolut niciun fel de pact cu PSD” a fost votată în statutul partidului şi că are ”o convingere intimă” că preşedintele Iohannis va nominaliza un premier din rândul liberalilor.

”Ne-am ars de foarte multe ori, avem dispoziţie în statut că nu facem nimic cu PSD (…) Preşedintele niciodată n-a ieşit din limitele constituţionale. Va ţine cont de opinia partidelor politice din parlament, va ţine cont de propunerile de prim-ministru şi am o convingere intimă că întotdeauna va considera oferta PNL mai bună decât un preşedinte condamnat definitiv”, a precizat ea.

După eșecul de la locale, BPN “a decis să rămână actuala conducere”

Pe de altă parte, copreședintele PNL a spus, întrebată dacă a luat în calcul o demisie după alegerile locale, că “întotdeauna un lider normal la cap atunci când lucrurile nu ies cum trebuie, ia în calcul o demisie”. Dar “cu toate acestea a avut loc o discuție în BPN, la care au participat vreo 3.000 de oameni, iar toți au spus să rămână actuala conducere, iar păstrarea actualei conduceri a fost decizia partidului”.

“Faptul că am pierdut alegerile locale e o certitudine, dar depinde forma în care îmbraci această înfrângere, nu sunt de acord cu infomația că PNL a pierdut la pas, e una răutăcioasă. Să știți că alegerile locale nu sunt doar într-o localitate, nu doar în București. Fac o precizare că în aceste alegeri PNL are un plus de 200 de primari”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

“Întâmplarea face ca rezultatul acestor alegeri este cel așteptat, mai puțin pe București, suntem într-un proces de transformare pe București, regret scorul, îmi asum eu toată vina”, a comentat liderul PNL.

Congresul, la anul

Legat de criticile ce se aduc partidului și cererile de organizare a unui congres și alegerea unui lider, Gorghiu a spus: “Decizia privind soarta partidului nu o iau analiștii, cu tot respectul față de Stelian Tănase sau alte persoane, decizia o luam noi în conducerea partidului”.

Ea a precizat că nu se face congres în acest an, ci în 2017, cum e planificat conform calendarului votat odată cu fuziunea PNL-PDL.

Demisie și dacă PNL nu intră la guvernare

“Dorința mea este ca acest partid să câștige alegerile parlamentare, indiferent ce își dorește oricine, dacă alegerile nu sunt câștigate în sensul guvernării, eu nu am ce să caut la conducerea acestui partid”,  a mai declarat Alina Gorghiu.

Despre obiectivul PNL privind alegerile parlamentare, copreședintele PNL a spus: “Dacă alegerile nu sunt câștigate în sensul guvernării, eu nu am ce să caut la conducerea acestui partid”

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv