Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Inițiativa USR „DNA-ul pădurilor” a fost adoptată de Camera Deputaților. Votul final, în Senat

Camera Deputaților a adoptat miercuri, cu 200 de voturi „pentru, 4 împotrivă și 107 abțineri, inițiativa USR denumită „DNA-ul pădurilor”. 

Votul final va fi dat în Senat, iar dacă va fi unul favorabil, va fi înființată o structură specializată de parchet care va avea în competenţă investigarea infracţiunilor de mediu şi a cărei activitate va fi prezentată Parlamentului, periodic, prin rapoarte.

USR face apel la Guvern, “care acum are altă viziune asupra proiectului de lege”, să sprijine implementarea DNA-ului pădurilor după votul final.

Preşedintele USR, Dan Barna, a arătat că trebuie depăşită faza în care se adoptă legi privind protecţia mediului “care punctează strict la capitolul impresie artistică”. 

“Sunt necesare legi şi instituţii care să trateze problemele pe măsura gravităţii lor. Pierdem anual 1 miliard de euro doar de pe urma furturilor de păduri. Un miliard. Şi riscăm pierderea a sute de mii de euro în urma procedurilor de infringement. Şi, mai ales, se pierd vieţi. Oameni ucişi de aerul otrăvit sau oameni îmbolnăviţi de aerul otrăvit din oraşele mari ale României, inclusiv în Bucureşti. Din această perspectivă, raportul cost-beneficiu este net în favoarea DNA-ului pădurilor. Cer – şi am toată încrederea – că Guvernul va implementa legea după ce va fi votată”, a precizat Dan Barna.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion, co-iniţiator al proiectului de lege, a arătat că România are probleme de mediu, atât în ceea ce priveşte tăierile ilegale de păduri, cât şi protecţia fondului cinegetic sau a altor elemente ale naturii, precum apa, solul, aerul.

“O astfel de structură nu ar face decât să responsabilizeze organele judiciare în a face cercetări, a face anchete, a dispune tragerea la răspundere a celor care încalcă cele mai elementare norme de convieţuire. E foarte important să facem front comun. Guvernul, care acum are altă viziune, sper să sprijine această direcţie înţelegând că prin rapoartele pe care această structură le va da anual, prin faptul că va trebui să ne arate ce a făcut, va responsabiliza parchetul şi rezultatele nu vor întârzia să vină. Acest proiect nu este un proiect pentru un partid anume, ci este pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre românii care îşi doresc să trăiască într-o ţară în care mediul să fie respectat”, a declarat deputatul, membru în Comisia juridică. 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv