Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Lovitură „la temelie” din partea PSD pentru candidatul PNL- USR PLUS la fotoliul de primar al Capitalei

Înregistrare compromițătoare pentru Nicușor Dan. Ciolacu: „Este un purtător de vorbe pentru interlopi”

O înregistrare audio a „explodat”, luni seară, la toate televiziunile de știri, cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale.

Este vorba despre o discuție între Cristian Zărescu, fost jurnalist la Antena 3, în prezent consilierul primarului PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, și Nicușor Dan, candidatul PNL și USR PLUS pentru fotoliul de primar general al Capitalei, în care acesta din urmă a intervenit pentru a nu se demola un restaurant construit ilegal în „Orășelul Copiilor”.

Înregistrarea a fost „livrată” de creatoarea de modă Dana Budeanu, o susținătoare a Gabrielei Firea.

Restaurantul construit ilegal îi aparținea lui Mihai Mitrache, despre care Zărescu l-a informat pe Nicușor Dan că „vinde droguri” și „e acuzat de prostituție”. Numai că Nicușor Dan s-a mulțumit să râdă la auzul acestor fapte, așa cum se aude în înregistrarea audio.

Nicușor Dan: „Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu clădirea, eu cred că el are dreptate”

„Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu cladirea, eu cred ca el are dreptate”, răspunde Nicușor Dan.

Când consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, Nicușor Dan a răspuns că s-a întâlnit cu el, cu soția și avocatul acestuia, cu care a fost la Avocatul Poporului.

Chestionat despre cum a decurs întâlnirea, Nicușor Dan a spus că „în condiții foarte civilizate”.

Mai departe, Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde „funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii”, înainte ca instanța să se pronunțe definitiv.

El spune în înregistrare că Mitrache este „dispus la dialog” și că are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”.

Candidatul dreptei a depus chiar, prin Asociația Salvați Bucureștiul, o cerere de intervenție în acest caz.

Replica lui Nicușor Dan, jalnică

Replica lui Nicușor Dan a fost jalnică: într-o postare pe Facebook, el acuză că „mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea”.

El susține că, fiind parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul” a încercat găsirea unei soluții amiabile.

„În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Daniel Fenechiu: Nicușor Dan trebuie să dea o explicație

Din tabăra PNL, deputatul Daniel Fenechiu, care este și avocat, spune că Nicușor Dan trebuie să dea niște explicați în partid.

„E o înregistrare care, dacă nu exista, era mai bine. (…) Nicușor Dan trebuie sa ne dea o explicatie”, a spus el la B1 TV.

Firea acuză un trafic de influență

Contracandidata lui Nicușor Dan, Gabriela Firea (PSD), actual primar general al Capitalei, îl acuză pe Nicușor Dan de trafic de influență.

„Domnule candidat, raspundeti concret! Cati bani ati luat de la interlopul Mitrache zis Caine, ca sa-l aparati, desi toate documentele si deciziile in instanta arătau ca a comis o ilegalitate?”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ciolacu amenință cu plângere penală, dacă nu se autosesizează DNA

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe candidatul deptei de trafic de influență. Întrebat la B1 TV, dacă va depune plângere penală, liderul social-democrat a spus că instituțiile statului ar trebui să se sesizeze.

El a precizat însă că va avea o discuție în partid pe această temă. „Vom găsi persoana indreptățită să facă plangerea penală”, a spus el.

„Lucrurile cred că sunt evidente pentru bucureşteni, omul este un purtător de vorbe pentru interlopi. Nu am avut răbdare să ascult toată înregistrarea, dar este evident o încercare de a influenţa decizia unui angajat al primăriei şi trafic de influenţă. Părerea mea este că în acest moment se impune o autosesizare. Sunt elemente suficiente, sunt elemente rezonabile suficiente ca DNA să se… E un trafic de influenţă. (…) Cred că organele abilitate ar fi trebuit deja să se autosesizeze. O să am mâine o discuţie cu colegii şi o să vedem ce măsură, nu ştiu dacă sunt eu cel mai îndreptăţit, dar sigur o să găsim persoana potrivită să facă această plângere penală. (…) Eu cred că sunt suficiente elemente ca procuratura să se autosesizeze, mai ales că este o intervenţie repetată”, a declarat Ciolacu, luni seară, la B1 Tv.

„A venit nota de plată la cumpărarea primarilor PSD”

El a mai susţinut că PSD va avea cel mai mare număr de aleşi locali după alegerile locale, precizând că în Bucureşti primarii în funcţie au prima şansă.

„Vom avea un scor suficient de bun cât să câştigăm alegerile parlamentare din 6 decembrie”, a adăugat liderul PSD.

Pe de altă parte, el a acuzat faptul că Guvernul a dat bani „discreţionar” din fondul de rezervă administraţiilor locale.

„A venit nota de plată la cumpărarea primarilor PSD. (…) Niciun municipiu reşedinţă de judeţ condus de o administraţie a PSD nu a primit niciun leu. Toate administraţiile PNL, în schimb, au primit bani. (…) Dacă ar fi îndrăznit vreo administraţie a PSD să facă aşa ceva, îi lua din casă. (…) Din punctul meu de vedere, există suficiente elemente ca DNA să facă o cercetare amănunţită. Există o plângere penală”, a spus Ciolacu.

396 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv