Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Primul pas - promulgarea, al doilea - amânarea

Iohannis a promulgat Legea de dublare a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD. Orban a anunțat deja că prorogă termenul

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea privind dublarea la 300 de lei/lună a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD în 18 decembrie 2019.

Dar, mai înainte, șeful statului s-a grăbit să promulge Bugetul de stat pe 2020, asumat de Guvernul PNL pe 23 decembrie, care nu are prinși banii necesari.

Președintele nu a mai așteptat decizia Curții Constituționale, programată pentru 12 februarie, după ce PSD a atacat Legea Bugetului.

Iohannis a spus însă că Guvernul trebuie să găsească sursa de finanțare pentru dublarea alocațiilor, la rectificarea bugetului de stat, în iulie-august – adică după alegeri -, când vor fi redistribuiți bani de la alte capitole din buget – cel mai probabil, de la investiții.

„Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget şi atunci Guvernul va trebui să vină cu soluţii pentru a vedea cum se poate continua. Există variante, cu siguranţă, însă trebuie să fim foarte realişti: prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”, a spus șeful statului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că prorogă termenul de intrare în vigoare a legii: „Cel mai probabil, soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii, până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie. (…) Sensul discuțiilor cu președintele merge spre această soluție”, a declarat Ludovic Orban, după întâlnirea cu Iohannis la Cotroceni.

El a adăugat că „noi și dacă am vrea nu am putea dubla alocațiile”.

Dar, cu siguranță, o va face după alegeri: anticipatele (dacă se va ajunge acolo) vor fi în luna mai, iar localele, în iunie. După aceea, va avea timp berechet să amâne 

Astfel, copiii mai au de așteptat. Să treacă anticipatele și mai vedem.

Orban confirmă ce a spus Iohannis: Dublarea alocațiilor va fi amânată până după alegeri, la rectificarea bugetului
Potrivit legii adoptate de PSD (parlamentarii PNL și-au scos cartelele din aparatele de vot) și promulgate marți de Iohannis, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv