Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Strategie înainte de 1 august

Iohannis a promulgat legea de respingere a OUG 2/2020 privind amânarea dublării alocațiilor, ca să dea Orban o nouă ordonanță

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă (OUG) nr. 2/2020 care amâna până la la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor.

Șeful statului dă posibilitate, în acest fel, adoptării unei noi ordonanțe de către Guvernul Orban, pentru modificarea legii, astfel încât dublarea alocațiilor să fie prorogată până în anul 2021.

Adică „pas cu pas”  – așa cum însuși Iohannis a declarat miercuri, încercând să fie spiritual.

„PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor pentru copii. Ne dorim ca această dublare să devină realitate, pe etape sau, cum spune cineva, pas cu pas”, a îspus Iohannis, într-o conferință de presă.

Iohannis, despre respectarea deciziei CCR privind dublarea alocațiilor: „Atât cât se poate!”

După respingerea OUG 2/2020 de către PSD, prin lege în Parlament, Guvernul Orbat a atacat legea la CCR, care însă a decis că este constituțională.

Astfel, Guvernul PNL  nu va respecta nici legea de dublare a alocațiilor, nici decizia CCR. 

Amintim că președintele Iohannis a promulgat, în 14 ianuarie a.c., legea privind dublarea alocațiilor, deși premierul Ludovic Orban anunțase cu două zile înainte că va proroga până la 1 august aplicarea ei.

Iohannis a promulgat Legea de dublare a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD. Orban a anunțat deja că prorogă termenul

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a anunţat, miercuri seară, că a propus Executivului un proiect de Ordonanţă de Urgență prin care legea va fi modificată din nou – după ce OUG nr. 2/2020 de prorogare până la 1 august a aplicării ei a fost respinsă de Parlament.

Astfel, dublarea se va face în etape, după un calendar, pe parcursul următorilor doi ani, până în 2022.

Violeta Alexandru: „Am propus 20% la alocații, de la 1 septembrie”. Legea și decizia CCR NU vor fi respectate

Noua ordonanță de urgență privind prorogarea dublării alocațiilor va fi adoptată în ședința de vineri a Guvernului.

Între timp, PSD a amenințat, joi, că va dubla din nou în Parlament  alocațiile, prin modificarea noii OUG.

PSD amenință cu dublarea alocațiilor, prin modificarea noii ordonanțe pregătite de Guvernul Orban

Dar Guvernul PNL poate utiliza același scenariu, pentru a trage de timp: atacarea la CCR și apoi adoptarea unei noi ordonanțe de modificare a legii.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv