Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Președintele nu se vrea asociat cu catastrofa epidemică de la Suceava

Iohannis a retras decorația acordată în campanie Spitalului din Suceava pentru „modelul de bune practici”

Președintele Klaus Iohannis a retras, miercuri, decorația acordată Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în aprilie anul trecut, în campania electorală pentru europarlamentare.

Acum, șeful statului nu vrea să se asocieze cu dezastrul epidemic de la Spitalul Suceava, unde 180 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus iar alte sute sunt în carantină sau autoizolare, iar întreg orașul a fost plasat în carantină totală, prin Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020.

Până marți seara, la Suceava s-au înregistrat 638 de persoane infectate cu coronavirus, însemnând circa 20% din totalul celor 2.245 cazuri raportate la nivel național.

”Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, precizează Administrația Prezidențială.

Atunci, în 5 aprilie 2019, a avut loc la Palatul Cotroceni o ceremonie cu mare fast, pentru decorarea mai multor spitale, eveniment la care a fost invitat și managerul spitalului, Vasile Rîmbu – pe care PNL voia să-l numească ministru al Sănătății în noiembrie, când a preluat guvernarea.

Iohannis a decorat spitalul ”în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

Iohannis, în vizită la Spitalul din Botoșani,pe 16 octombrie 2019, în camapania electorală pentru prezidențiale

Ulterior, în campania electorală pentru prezidențiale, Iohannis a vizitat Spitalul Județean Suceava, în 16 octombrie 2019, unde a ținut un discurs  fost prezent  dar și baronul local ai PNL, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava 

Anul acesta, managerul Rîmbu a demonstrat din plin cum nu trebuie procedat într-un spital, el fiind înlăturat din funcție după scandalul infectării în masă cu coronavirus a cadrelor medicale: 180 de medici, asistente, infirmiere și alte suste aflate în autoizolare sau carantină.

Gheorghe Flutur s-a dat rănit, el anunțând că a fost confirmat pozitiv cu coronavirus și s-a internat la Spitalul de Boli Infecțioase, ca să scape de jurnaliștii care îl asaltau pentru declarații.

140 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv