Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Iohannis apără serul AstraZeneca: Nu există motive să nu folosim toate vaccinurile

Președintele Klaus Iohannis a citit miercuri un discurs de pe foaie, cu argumente pro vaccinarea cu serul AstraZeneca, respins de 15 state în urma suspiciunilor că ar fi responsabil de formarea cheagurilor de sânge care au dus la decesul unor persoane abia imunizate.
 
 
În România, col. dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți, că va continua vaccinările cu acest tip de ser, chiar dacă se aștepta ca multe persoane să renunțe la programare – ceea ce s-a și întâmplat, până miercuri renunțând peste 50.000.
Declarația lui Iohannis referitoare la vaccinare:

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta.

Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi!”.

 
85 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv