Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Iohannis ascunde cine a croit noile legi ale securității: „Cineva – și știm cine – a considerat că e bine să le dea pe surse”

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat deranjat, marți, că  proiectele legilor securității naționale (un pachet de 10 legi – care privesc organizarea și funcționarea SRI, SIE, SPP, STS, CSAT etc.) au fost date „pe surse” publicității, prin jurnaliștii de la G4Media.ro.

Șeful statului s-a mulțumit să spună doar că există „un prim draft”, fără a preciza însă cine l-a „croit” în secret, fără o minimă transparență.

Întrebat pe această temă, Iohannis a dat asigurări că „nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”.

Iată declarația completă:

„Noi avem anumite legi pe domeniul securității naționale, care au fost făcute la începutul anilor 90. Democrația a fost nouă, însă în timp știm că lucrurile trebuie adaptate. Pentru asta a fost întocmit un proiect. Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Nu e destinat publicului larg. Urmează să fie analizat.

Cineva – și știm  cine – a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, pentru că oamenii sunt îngrijoraţi, doar că avem un prim draft.

Vor intra în CSAT și o să fie dezbătute.

Aceste legi vor intra în discuția Guvernului – vor fi dezbătute și aprobate; vor intra în CSAT – vor fi dezbătute și aprobate; vor intra în Parlament – vor fi dezbătute și aprobate.

Nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenești. Sunt speculații eronate, eronată fiind și scurgerea acestor prime forme către media.

Personal, mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă adaptată timpurilor noastre să fie îndreptat.

E un demers natural și îmi doresc să avem o legislație modernă, care răspunde întrebărilor din societate”.

Întrebat dacă ar trebui limitată durata mandatului şefilor Serviciilor, Iohannis a spus: „Este o discuţie care se poartă şi, în final, când vom avea proiectele în forma care va fi prezentată publicului, atunci vom vedea. Nu vreau să mă pronunţ acum.

71 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv