Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / JUSTIȚIE: DNA a pus sechestru pe averea lui Tăriceanu în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 

Iohannis, despre „clientelismul politic” de la PNL: Fiecare guvern își numește oameni apropiați

Președintele Klaus Iohannis ad eclarat miercuri seară, întrebat despre „clientelismul politic” practicat și de Cabinetul Orban PNL, că fiecare guvern își numește „oameni apropiați”.

Iată întrebarea: „Ați criticat repetat clientelismul politic, chiar aseară ați vorbit despre acest lucru. Cum vedeți deciziile PNL de a numi în diverse instituții oameni apropiați de PNL? 27 de inspectori școlari, peste 28 de manageri de spitale, 13 șefi la Apele Române – mulți nu au nimic în comun cu profesia”.

Răspunsul lui Iohannis: „Este evident că fiecare guvern îşi numeşte în poziţiile care se vacantează din varii motive persoane care sunt mai mult sau mai puţin apropiate de guvernul respectiv şi care îndeplinesc condiţiile cerute de lege pentru posturi. Ştiu că se speculează foarte mult că şi PNL şi-a numit oameni apropiaţi. Da, probabil, şi-a numit oameni apropiaţi, fiindcă acele măsuri care se decid la nivel de Guvern trebuie puse în practică de cineva care nu este împotriva Guvernului, ci care este pe aceeaşi linie cu Guvernul. Însă persoanele, evident, trebuie să îndeplinească şi criteriile cerute de lege pentru a ocupa aceste poziţii. Or nu mi-aţi dat niciun exemplu de o persoană care a fost numită fără a îndeplini condiţiile cerute de lege pentru aceste posturi, iar, dacă ar fi astfel de cazuri, cu siguranţă se poate verifica ce s-a întâmplat acolo”.

Şeful statului a adăugat că, în contextul crizei, s-au făcut şi greşeli, dar nu sistematice, intenţionate.

“Eu am fost primul, vă amintiţi, care am spus: da, s-a guvernat în criză, cu măsuri de criză, în minoritate parlamentară, s-au făcut şi greşeli, dar nu s-au făcut greşeli sistematic, intenţionate. Diferenţa între pesedişti, pe care, cum bine aţi citat, i-am criticat ieri – îi voi critica şi astăzi, şi mâine – PSD a numit, consecvent, numai persoane apropiate, indiferent de calificare şi de felul în care şi-au făcut treaba, foarte multe persoane incompetente, clientelism de partid. Partidul Naţional Liberal – şi la indicaţia şi rugămintea mea – a numit persoane pregătite şi care îndeplinesc condiţiile. Dacă or fi fost şi numiri greşite, atunci ele vor fi corectate, fără doar şi poate, fiindcă reformele pe care dorim să le facem pentru România normală trebuie făcute cu oameni care doresc să facă aceste reforme şi care se califică pentru posturile respective”,

Atenționat de faptul au fost numiri fără competențe la Apele Române, iar la spitalul Județean din Piatra Neamț chiar un antreprenor de pompe funebre, Iohannis a spu: „Nu cunosc aceste persoane şi nu cunosc CV-urile lor, deci nu pot să vă răspund aşa, pe loc, despre tot felul de poziţii din diferite judeţe, însă ceea ce spuneţi dumneavoastră nu este obligatoriu o problemă, fiindcă condiţiile cerute de lege sunt scrise în lege şi de regulă sunt destul de multe şi destul de clare. Dacă credeţi însă că există undeva o problemă, v-aş ruga să sesizaţi chestiunea la colegii mei şi o să îi rog să verifice””.

 

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv