Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Iohannis, despre penalul traseist Viorel Ilie de pe listele PNL: „V-am promis că s-a cam terminat cu racolarea”

Președintele Klaus Iohannis a răspuns în doi peri la întrebarea de ce traseistul penal Viorel Ilie de la ALDE candidează pe listele PNL la parlamentare.

Iată întrebarea, adresată de un jurnalist de la Adevărul: PNL i-a oferit un loc eligibil lui Viorel Ilie, fost ministru în guvernele PSD girate de Liviu Dragnea. Viorel Ilie a fost vizat și de o anchetă penală, dar protejat de Parlament. Mai e credibil mesajul dvs. anti-PSD și pro-justiție, când PNL promovează traseiști cu suspiciuni penale?

Și răspunsul lui Iohannis: „Mesajul meu a fost mesajul politicianului și președintelui României. Acum 3-4 luni chiar dvs. ați pus întrebarea cu traseismul și v-am spus că s-a cam terminat cu racolarea. Și așa s-a întâmplat, s-a terminat cu racolarea. Am avertizat, lucrurile s-au oprit atunci. Mai departe veți putea afla de la PNL cum s-au făcut listele, și candidații sunt membri PNL. Vă rog să luați datele de la sursa principală, de la PNL”.

Amintim că Viorel Ilie a fost salvat în octombrie 2017, prin votul Senatului, de urmărirea penală într-un dosar de corupție. În schimb, complicii lui au fost trimiși în judecată.

Astfel, DNA a trimis-o în judecată pe Felicia Elena Pop, șefa de cabinet a fostului ministrului ALDE Viorel Ilie, și pe Mihai Cornel Zaharia, funcționar din Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, ambii acuzați de fraude referitoare la un concurs de angajare – „săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”.

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a scăpat. “Prin hotărârea nr. 106/2017, adoptată la data de 03.10.2017, Senatul a hotărât să nu ceară urmărirea penală a senatorului Viorel Ilie”, amintește DNA.

Însă o altă inculpată, Maria Alexandrescu, va fi judecată separat, deoarece a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției.

Șefa de cabinet a ministrului ALDE Viorel Ilie, trimisă în judecată. Altă inculpată și-a recunoscut vinovăția
15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv