Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

Iohannis, despre respectarea deciziei CCR privind dublarea alocațiilor: „Atât cât se poate!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat despre respectarea deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind dublarea alocațiilor, că Guvernul Orban PNL se află într-o situație dificilă și, drept urmare, va acorda „atât cât se poate”.

„Ne găsim într-o situație foarte complicată. ne dorim sincer să creștem și alocațiile și pensiile. De la dorința sinceră la putința sinceră e o cale mai lungă. În aceste condiții în care ne luptăm – și cred că o să o câștigăm această luptă – să revigorăm economia, nu cred că se așteaptă cineva că toate cheltuilelile planificate inițial să fie și făcute. Am rugat Guvernul să facă propunerile cele mai bune. Atât cât se poate!”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

Amintim că șeful statului a promulgat, în 14 ianuarie, legea privind dublarea alocațiilor, deși premierul Ludovic Orban anunțase cu două zile înainte că va proroga până la 1 august aplicarea ei.

Iohannis a promulgat Legea de dublare a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD. Orban a anunțat deja că prorogă termenul

„PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor pentru copii. Ne dorim ca această dublare să devină realitate, pe etape sau cum spune cineva, pas cu pas”, a încercat el să fie spiritual.

Despre punerea în aplicare a altei legi, cea a pensiilor, respectiv majorarea cu 40% a punctului de pensie, șeful statului a spus:

„Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă, pensionarii, să plătească costul recesiunii. Pensiile vor crește, punct și clar, cât, va calcula guvernul”.

24 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv