Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Iohannis, despre scandalul dintre PNL și USR pe tema numirii lui Florin Iordache: „Ar fi ciudat dacă s-ar certa”

Președintele Klaus Iohannis a opinat că „ar fi ciudat dacă s-ar certa” PNL și USR pe tema numirii lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

Șeful statului a admis că liberalii ar fi trebuit să părăsească plenul Parlamentului, pentru a boicota votul, așa cum a cerut USR: „Da, ar fi fost o variantă bună, nu ştiu de ce n-au făcut-o, n-am discutat cu ei”.

Iohannis a invocat însă faptul că „preşedinte nu are atribuţia să dea teme parlamentarilor, cum să acţioneze acolo”.

„Nici n-am discutat cu PNL despre această speţă, dar la proxima ocazie voi pune această întrebare”, a spus el, la conferința de presă de miercuri seară.

Iohannis a fost întrebat de viitorul colaborării USR – PNL şi dacă el consideră că este ameninţată o posibilă alianţă.

„Nu cred. Dar cred că această alegere a făcut să fie lumea atât de supărată, încât încearcă să caute vinovaţi, în loc să caute soluţii. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, fiindcă, în definitiv, aici a câştigat majoritatea toxică pesedistă şi cred că între timp a devenit foarte clar pentru toată lumea că nu se poate continua în acest fel”, a răspuns şeful statului. 

Zegrean a primit doar 41 de voturi din cele 113 ale PNL, dar Orban acuză USR că l-a votat pe Florin Iordache
Replica lui Barna nu a întârziat:
 
Barna: USR va ataca la CCR numirea lui Florin Iordache. Trebuia 50%+1 voturi
Cătălin Drulă
 
Ulterior, deputatul Cătălin Drulă a lansat un atac dur la adresa minciunilor PNL:
 
„Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare.
Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții.
Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman.
 
O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor.
 
Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test.
 
Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”.
 
Într-o postare anterioară, Drulă a explicat cum s-a votat marți în Parlament:
 
„POVESTEA UNUI ATAC MURDAR DE CAMPANIE DIN PARTEA PNL
 
3 mari minciuni ale propagandei peneliste față de USR. Și da, realitatea stă exact invers.
 
Minciuna 1 – PNL: “USR l-a votat pe Iordache”. Realitatea: PNL l-a votat pe Iordache, USR l-a votat pe Zegrean.
 
Toți cei 21 de parlamentari USR l-au votat pe Augustin Zegrean.
 
Zegrean a primit 41 de voturi. Deci maxim 20 de alți parlamentari l-au mai votat. Au fost 36 de PNL-iști prezenți (am primit în sfârșit prezența de la secretariat în dimineața aceasta), deci cel puțin 36-20=16 PNL-iști l-au votat pe Iordache. Rușinos.
 
Minciuna 2 – PNL: “USR a asigurat cvorum pt Iordache”. Realitatea: PNL a asigurat de 2 ori mai mult cvorum și din cauză că n-au vrut să ne sincronizăm au făcut imposiblă amânarea numirilor pentru următorul parlament.
 
USR a avut 21 de parlamentari care au votat. PNL a avut 36 de parlamentari care au votat. Deci PNL a contribuit mai mult către cvorum.
 
Lăsarea PSD fără cvorum nu se poate întâmpla decât dacă toate partidele non-PSD/non-PROROMANIA se sincronizează să nu participe la vot. Am întrebat PNL și pe dl. Orban în mod repetat dacă nu vor să avem o acțiune comună pe situația Consiliului Legislativ ca să încercăm amânarea numirilor. NU AU VRUT și ne-au anunțat că-l susțin pe dl. Zegrean și dl. Roman mi-a spus emfatic că “toți cei 113 parlamentari ai PNL vor participa și vor vota Zegrean”.
 
În condițiile în care PNL participa la vot, lupta nu mai era pentru cvorum, ci pentru ca Zegrean să câștige. Din partea noastră ar fi fost iresponsabil să nu participăm și apoi la un scor apropiat între cei doi să fim acuzați că noi am stat acasă și am contribuit cu 0 voturi pentru Zegrean.
 
Cvorumul în aceste condiții de pandemie NU SE MĂSOARĂ ÎN SALA DE PLEN. Există o procedură specială, se organizează o “secție de vot” într-o sală mai mică a Parlamentului unde timp de 2-3 ore vin toți parlamentarii distanțați să voteze pe rând. Cvorumul se constată doar la sfârșit în funcție de câți au votat. Acela e cvorumul.
 
Or, în condițiile în care PNL ne-a spus că aduce toți parlamentarii și că nu vrea să ne sincronizăm pe o altfel de acțiune, ne-am făcut datoria de parlamentari, am venit cât am putut de mulți și l-am votat pe Zegrean. Au venit cât de mulți parlamentari USR s-a putut în condițiile date de pandemie – PSD a pus de pe-o zi pe alta ședința cu prezența fizică, o parte din parlamentari au fost aleși primari, cel puțin un parlamentar este izolat cu COVID, etc. Oricum prezența este cea mai bună, procentual, dintre grupurile parlamentare non-PSD, și mult mai bună decât cea a PNL (36 din 113).
 
Minciuna 3 – PNL: “USR a făcut blat cu PSD”. Realitatea: Nu am făcut absolut nicio înțelegere, nici cu PSD, nici cu PNL. PNL ȘI PSD FĂCUSERĂ BLAT ieri dimineață. Un blat care a picat în ultimul moment din cauza unui refuz al domnului Zegrean.
 
Dimineață palma era bătută între PSD și PNL ca Iordache să fie numit la preș. CL și Zegrean la preș. Secției de legislație.
 
Candidatura dlui. Zegrean a fost depusă la termenul legal (ora 12) la ambele curse. Între ora 12 și ora 16, ora plenului, dl. Zegrean însă și-a retras candidatura de la preș. Secției. Din ce înțeleg, pentru ca dorea președinte peste tot consiliul sau nimic. Astfel, a picat deal-ul dintre PSD și PNL și n-a mai rămas niciun candidat în cursă viabil pentru preș. Secției în afară de dl. Dircă colegul nostru. Acesta este motivul pentru care l-au susținut și PNL și PSD, fără ca noi să le oferim ceva la schimb”.
151 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv