Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Iohannis după incendiul de la „Matei Balș”: Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la prânz, după incendiul soldat cu 5 morți la Institutul „Matei Balș”, că „este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică” și i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să facă un proiect în acest sens.

„După părerea mea, avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”, a spus șeful statului, după o vizită la spitalul unde s-a produs incendiul.

Iată declarația completă a șefului statului:

„O zi f tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimi. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am fost în permanență cu cei care au condus intervenția și, până în momentrul de față, am primit toate datele care sunt certe.

Forțele de intervenție au interveit rapid. Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine.

Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Au fost incendii mai mici la alte spitate și, cu siguranță, motivele sunt diverse și anchetele vor scoate la lumină vinovații care vor fi sancționați.

După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă.

Nu vreau să închei fără să spun ceva despre persoanele care au fost eroii mei în ultimele săptămâni, luni. Salut eforturile medicilor, asistentelor și întregului personal medical care lucrează de un an de zile în condiții de stres extrem, în condiții foarte complicate. Îmi exprim admirația pentru toți.

Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete”.

25 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv