Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Președintele nu renunță la anticipate

Iohannis îi servește pe tavă PSD-ului un premier de trântit la vot: Florin Cîțu

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seară, pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru, acesta urmând să-și formeze Cabinetul și să meargă cu el la vot în Parlament, unde am constatat cu toții că PSD poate forma o majoritate care să-l trântească, la fel cum a procedat cu Guvernul Orban. 

”După consultări am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare”, și-a anunțat șeful statului decizia. 

Florin Cîțu face parte din generația tânără a PNL: se află la primul mandat de senator (2016 – 2020), fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (din 1 februarie 2018) şi al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018) din cadrul Senatului.

A absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University.

Nu a lucrat nicio zi la stat, ci doar în mediul privat. A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005).

În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), apoi a fost consultant şi analist economic.

Ludovic ”întâiul” a eșuat cu anticipatele după ce s-a lăudat public

Ludovic ”întâiul” Orban nu a reușit să-și pună în plan scenariul de a declanșa alegeri parlamentare anticipate, prin obținerea unui vot negativ în Parlament, anunțând în gura mare că vrea să fie picat.

PSD a sesizat Curtea Constituțională, care a năruit mascarada pe care o pregătea PNL și chiar PSD până la un moment dat – mai precis până la OUG 26/2020, adoptată de Guvernul Orban chiar în seara dinaintea adoptării moțiunii de cenzură și care dădea posibilitate electoratului să voteze oriunde la parlamentare.

Prin urmare, miercuri seară, Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, la numai o zi de la decizia CCR, iar Iohannis a invitat partidele la consultări. 

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, care a mai fost premier tehnocrat în 2016, când nici PNL, nici PSD nu au dorit guvernarea, a anunțat că este dispus să preia funcția de prim-ministru și să se prezinte cu propriul Cabinet la vot în Parlament. Dar cum PLUS nu este partid parlamentar, această propunere i-a fost înaintată președintelui Iohannis liderul USR, Dan Barna, care este în alianță cu PLUS.

PMP l-a propus premier pe Cristian Diaconescu. 

Victor Ponta, liderul Pro România, s-a autopropus prim-ministru. „M-au propus colegii mei și eu nu m-am dat înapoi”, a argumentat el.

PSD nu a venit cu niciun nume de prim-ministru la consultările de la Cotroceni, declarând că este nevoie de un premier independent cu miniștri tehnocrați.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit cu următoarea propunere: ”Soluția este un premier independent, care să organizeze alegerile la termen, nu anticipate.

UDMR i-a spus lui Iohannis că nu va vota un guvern de tehnocrați.

327 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv