Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Iohannis îl scoate din minți pe Dragnea: A convocat CSAT pentru buget marți, când acesta are proces

După mai bine de patru ore de amânări, premierul Sorin Grindeanu a ieșit public să anunțe că nu poate aproba proiectul Legii bugetului astăzi, deoarece președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT, pentru a da avizul, abia marți. Este exact ziua în care Liviu Dragnea are termen de judecată la instanța supremă, în dosarul în cvare este inculpat împreună cu fosta lui soție, Bombonica. Avizul CSAT este consultativ, dar fără el bugetul nu poate fi aprobat.

iohannis, dragnea

UPDATE: Liviu Dragnea s-a arătat descumpănit: Eram pregătiți să stăm și la noapte pentru avizul CSAT.

Premierul Grindeanu anunțase aprobarea bugetului vineri la ora 13.00, însă ședința s-a amânat oră după oră, spre nedumerirea jurnaliștilor.

La ora 17.00, Administrația Preziențială a ttransmis un comunicat în care a informat că președintele Klaus Iohannis “a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru marți, 31 ianuarie, ora 12,30, în vederea analizării proiectului de buget”.

După alte 40 de minute, Sorin Grindeanu a ieșit cu o declarație în care a arătat că “Guvernul va discuta proiectul de buget pe anul 2017 marți, după ședința CSAT – așa cum am văzut că ați fost anunțați de domnul președinte că a convocat Consiliul”.

Premierul a adăugat că “avem tot ceea ce înseamnă avize, mai este nevoie în schimb de un aviz – avizul CSAT”.

“Am avut o discuție azi mai după masă cu domnul președinte Klaus Iohannis. Am sperat la un parcurs așa cum a fost parcursul, spre exemplu, anul trecut, când (…) în 9 decembrie s-a adoptat proiectul legii bugetului, s-a trimis către Parlament și în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz. Am sperat. Ședința CSAT va fi marți la ora 12,30”, a precizat el.

Grindeanu a arătat că “dorința Executivului a fost de a prinde în buget toate măsurile prevăzute în programul de guvernare”.

“Așa cum vedem noi, Guvernul României, bugetul pentru 2017 — acesta este finalizat. Avem toate avizele, inclusiv cel de la Consiliul Fiscal. (…) În această perioadă s-a discutat cu toți ordonatorii de credite și dorința noastră spusă public a fost ca tot ceea ce noi am prevăzut în programul de guvernare ca și măsuri care să se regăsească în bugetul pe 2017 să fie prinse și să fie finanțate. Acest lucru a însemnat o muncă importantă pe care fiecare dintre dumneavoastră ați făcut-o și e de subliniat faptul că bugetele pe fiecare minister în parte se adresează pe programe pe care le avem prinse și în programul de guvernare”, a adăugat premierul.

Sorin Grindeanu a mai spus că de la unii ordonatori de credite – cum ar fi Senat și Camera Deputaților – a primit “din start” bugete reduse, în timp ce cu alții au discutat reprezentanții Ministerului Finanțelor.

“Tot ceea ce a însemnat minus la unele instituții nu pune în pericol funcționarea acestora”, a atenționat prim-ministrul.

1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv