Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Iohannis, mesaj pentru Ciolacu: „Rotativa să se desfășoare rapid și «sticlă. Nu e rost de negocieri și de tras sfori”

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri, după întâlnirea avută la Vila Lac, în seara trecută, cu liderii PNL, că „rotativa” guvernamentală trebuie pusă în aplicare așa cum s-a stabilit în protocolul încheiat în decembrie 2021. 

Este un mesaj clar către liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce vinerea trecută acesta a blocat negocierile, sub pretextul grevei generale din Educație – care a început luni.

Ciolacu vrea neapărat ca Sorin Grindeanu să rămână ministru al Transporturilor, pentru a-l ține sub control în Guvern, când va fi ministru. Altfel, Grindeanu ar căpăta puter mare în PSD, prin ocuparea funcției de președinte al Camerei Deputaților, în locul lui Ciolacu.

Însă în protocol scrie negru și alb că trei ministere trebuie schimbate între PNL și PSD, pe 27 mai, la mijlocul perioadei de guvernare a Coaliției: Transporturile, Justiția și Finanțele.

Iohannis i-a transmis lui Ciolacu, acum, că rotativa trebuie să se desfășoare „rapid” și „sticlă” – adică fără „negocieri și tras sfori”. Președintele a invocat nevoia de stabilitate politică – pretext pentru el atunci când a îmbrățișat coaliția PNL cu PSD.

Numai de instabilitate şi de certuri politice nu avem nevoie”

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. I-am rugat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii, cu toată seriozitatea, să fie o parte relevantă în păstrarea stabilităţii guvernării, stabilitatea generală în România, fiindcă numai de instabilitate şi de certuri politice nu avem nevoie.

În esență, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înțelepciune. Imediat ce premierul își depune mandatul, voi iniția următorii pași.

Nu am niciun interes să trag de timp și să apară sincope și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, cum se zice «sticlă». Oamenii trebuie să vadă că aici nu e rost de negocieri, de tras sfori, ci de o chestiune pe care coaliția și-a însușit-o de la început și se respectă”.

Rotativa guvernamentală. Ciucă îi forțează mâna lui Ciolacu: „Vineri îmi depun mandatul, conform calendarului”
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv