Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 

Iohannis, mesaj pentru votanții moțiunii de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, miercuri seară, un mesaj parlamentarilor care vor vota moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune pe 17 august, așa cum a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„După părerea mea, această moţiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom şti atunci când se votează, însă eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. Asta ştim şi noi că, din păcate, PSD are foarte mulţi parlamentari, dar nu a venit cu niciun fel de soluţii. PSD vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme guvernul şi încearcă să prindă câteva voturi, probabil pentru alegeri. Ei nu au nici o soluţie şi nu au nici o abordare serioasă, însă sunt ahtiaţi după putere şi ştim că ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. Dacă vor să depună moţiune pentru aşa ceva, pentru România nu este bine. În ce priveşte coaliţii post-moţiune, haideţi, mai întâi, să vedem moţiunea, pe urmă să vedem votul pe moţiune, pe urmă să facem consultări şi cu certitudine nu vom avea guvern PSD“, a spus şeful statului, într-o cobferință de presă la Palatul Cotroceni. 

Moțiunea de cenzură, pe 17 august. Ciolacu: „E timpul să plecați acasă sau la pușcărie” (VIDEO)

Nici oamenii lui Ciolacu nu doresc plecarea Guvernului Orban, ci doar să stea interimar până la alegerile parlamentare, ca să nu poată da ordonanțe de urgență, iar legile privind dublarea alocațiilor copiilor și majorarea cu 40% a punctului de pensie să fie aplicate.

„Dacă epidemia nu se agravează, se pot organiza alegerile locale”

Întrebat despre acuzațiile PSD că a decretat cu întârziere starea de urgență la debutul pandemiei de coronavirus, fiind interesat de alegerile anticipate, iar acum de organizarea alegerilor locale din septembrie, președintele Iohannis a replicat: 

„Asta cu ‘am fost acuzaţi’ sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia, din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau să se ţină în iunie, nu s-au putut organiza atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri de siguranţă suficiente. Acum s-au amânat, Parlamentul a decis că alegerile locale să aibă loc pe 27 (septembrie  -n.r.). Deci asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernul, a fost stabilit de Parlament, ca să ne înţelegem foarte bine cine pe cine acuză de ceva. După părerea mea, dacă epidemia nu se agravează faţă de situaţia de acum şi se iau măsuri sanitare stricte se pot organiza aceste alegeri, însă care este numărul critic când nu se mai pot organiza alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”. 

2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv