Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Remanierea, respinsă pentru a treia oară de șeful statului, care o trimite pe Dăncilă cu restructurarea Guvernului la vot în Parlament

Iohannis: Refuz clar remanierea, este cras neconstituțională. D-na Dăncilă, trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că refuză “clar”  remanierea cerută pentru a treia oară în ultimele două săptămâni de premierul Viorica Dăncilă.

“D-na premier îmi cere o remaniere guvernamentală, eliberarea din funcție a unor interimari și numirea a șase miniștri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar. PSD, într-un mod jalnic, se agață de putere. Niciun ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament”, a precizat președintele Iohannis, într-o declarație la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a prezentat pe scurt istoricul remanierilor cerute de Dăncilă: “Cum am ajuns aici: am primit o asemenea solicitare de remaniere la finalul lui august, iar la câteva ore ALDE a anunțat public că părăsește coaliția de guvernare. În aceste condiții, Constituția solicită explicit un vot din partea Parlamentului. Am refuzat atunci remanierea solicitată. După ceva vreme, doamna premier a venit cu solicitarea de numire a unor interimari. Din același motiv am refuzat și acea solicitare. Acum, doamna premier, vine a treia oară. Doamnă premier, vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului cu o solicitre de validare a guvernului, altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

El a adăugat că remanierea “este cras neconstituțională, fiindcă între timp este foarte clar și s-a anunțat public și în scris că ALDE a părăsit coaliția”. 

“Se vede că d-na prim-ministru se teme de un vot în Parlament și încearcă să tragă de timp. În același timp, se vede că PSD tergiversează o procedură prevăzută în Constituție. Repet: niciun ministru nu va fi numit în Guvern decât după validarea în Parlamentul României”, a insistat șeful statului.

141 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv