Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Motivarea judecătoarelor care l-au eliberat pe Dragnea deși nu și-a recunoscut faptele: Este dreptul lui la exprimare

Cele două judecătoare de la Tribunalul Giurgiu care l-au eliberat condiționat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea au scris în motivarea sentinței că acesta „a avut un comportament exemplar” pe perioada detenției, deși el a intrat în conflict de nenumărate ori cu administrația penitenciarului. 

Astfel, judecătoarele Adriana Pencea şi Oiţa Ghiţă, consideră că nu au relevanţă declaraţiile publice date de Dragnea (în care el spunea că este deţinut politic şi a fost condamnat pe nedrept – n.r.).

Ele nu au luat în considerare nici faptul că Dragnea nu şi-a recunoscut faptele pentru care a fost condamnat, ele invocând aici libertatea de exprimare.

„Este adevărat, petentul nu şi-a recunoscut faptele, dar acest aspect nu poate fi valorificat în defavoarea condamnatului, fiind propria apreciere a exercitării dreptului la apărare. Potrivit art. 30 alin. 1 şi 6 din Constituţia României, libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile (…) Faţă de toate aceste aspecte, Tribunalul şi-a format convingerea că petentul s-a îndreptat şi că se poate reintegra în societate”, se încheie motivarea.

226 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv