Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Legea de protecţie a avertizorilor, modificată așa cum a cerut Comisia Europeană. Tranșa a 2-a din PNRR, deblocată

Legea privind protecţia avertizorilor în interes public a fost modificată marți, de Camera Deputaților – for decizional, așa cum a cerut Comisia Europeană. În acest fel, tranșa a doua de bani din PNRR a fost deblocată.

Este vorba despre transpunerea Directivei UE 2019/1937, ce constituie jalonul 430.

Actul normativ merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Prin excepţie de la prevederile alin. 1, raportarea care nu cuprinde numele, prenumele, datele de contact sau semnătura avertizorului în interes public se examinează şi se soluţionează în măsura în care conţine indicii referitoare la încălcări ale legii”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit modificărilor făcute la Senat, a fost eliminat cuvântul „temeinice” din sintagma „indicii temeinice”.

În cadrul evaluării legii, efectuate cu prilejul celei de a doua cereri de plată, Comisia Europeană a transmis autorităţilor române obiecţiile sale: „indicii temeinice” este de natură a conduce la o examinare subiectivă a raportărilor anonime și nu asigură potenţialilor avertizori „nivelul adecvat de certitudine juridică” şi poate descuraja raportările.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv