Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul va aproba noile măsuri de relaxare de la 1 august adoptate de CNSU / ANM: Cel mai agresiv val de caniculă din această vară a debutat cu Cod Galben / 

Breaking News:
Camera Deputaților a adoptat amendamente (printre care și înființarea Agenției pentru Investiții în Sănătate) care n-au fost aprobate de Senat, așa că legea este neconstituțională, dar va fi reparată repede

Legea prin care Guvernul Cîțu poate emite ordonanțe în vacanța parlamentară se întoarce la Senat

Guvernul Cîțu poate să emită ordonanțe în vacanța parlamentară, a decis miercuri Camera Deputaților – for decizional -, cu amendamente la proiectul de lege care a trecut de Senat.

Dar pentru a nu fi atacată la Curtea Constituțională și anulată, legea se va întoarce la Senat, care va adopta amendamentele.

Au votat „pentru” 177 deputați, „împotrivă” 20, în timp ce 102 s-au abţinut.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reclamat că au fost adoptate amendamente care nu au trecut şi prin Senat, care este primă Cameră sesizată, astfel că adoptarea proiectului este neconstituţională.

După adoptarea proiectului, preşedintele de şedinţă, Cristina Prună, vicepreşedinte al Camerei, a precizat că, în urma consultării liderilor de grup, s-a decis ca acest proiect de lege să se întoarcă la Senat pentru „corelarea amendamentelor”.

Proiectul de lege stabileşte următoarele domenii de reglementare pentru care se abilitează Guvernul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare: finanţe şi economie, dezvoltare, lucrări publice şi administraţie, afaceri interne, transporturi şi infrastructură, sănătate, agricultură şi dezvoltare rurală, mediu, ape şi păduri, cultură, tineret şi sport, fonduri europene şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Comisia juridică a adoptat mai multe amendamente, introducând posibilitatea ca Guvernul să emită ordonanţe şi în legătură cu modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, a Legii nr. 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

De asemenea, a fost introdusă posibilitatea ca Guvernul să emită ordonanţe şi în legătură cu reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil băncilor naţionale de dezvoltare din România, privind asigurarea conservării şi pazei activelor realizate de România pentru Combinatul minier de îmbogăţire a minereurilor acide cu conţinut de fier de la Krivoi Rog – Ucraina până la data valorificării acestora şi abrogarea Legii nr.95/1993 privind continuarea participării României la construirea Combinatului minier de îmbogăţire a minereurilor acide cu conţinut de fier de la Krivoi Rog – Ucraina şi asigurarea resurselor de finanţare necesare.

Deputaţii au acceptat în plen şi un amendament al USR PLUS, care fusese respins de Comisia juridică, şi care se referă la faptul că Guvernul va putea emite ordonanţe şi în domeniul investiţiilor în sănătate, respectiv în privinţa înfiinţarea Agenţiei specializate în investiţiile din domeniul sănătăţii.

Aceasta, după ce, marți, Dan Barna i-a contrazis pe Ludovic Orban și Florin Cîțu în privința înființării acestei agenții.

Barna: „Agenția pentru Investiții în Sănătate nu este subiect de negociere”. Orban: „N-a trecut prin guvern” 

 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv