Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Cu doar 5 ore înainte de ședința de plen, Orban, care își face veacul în Parlament fără a fi deputat sau senator, l-a trimis pe Florin Roman vestească votul la vedere din partea PNL

Liberalii au așteptat decizia CCR pentru a anunța dacă votează Guvernul Cîţu

Liberalii au așteptat decizia CCR privind anticipatele, pentru a anunța dacă și cum vor vota, joi în Parlament, învestirea Guvernului Cîțu, deși au avut ședință la partid pe această temă încă de miercuri!

La nici 20 de minute de la decizia CCR privind neconstituționalitatea OUG 26/2020, a ieșit public Florin Roman să dea vestea cea mare: parlamentarii PNL vor vota Cabinetul Cîțu!

Liderul PNL, Ludovic Orban, care își face veacul în Parlament fără a fi deputat sau senator, s-a ascuns. Să fie acesta un mesaj? 

Până acum, el a refuzat să spună dacă parlamentarii PNL vor vota: „Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru ţară, vor acţiona în cadrul constituţional şi alături de noi sunt implicaţi în încercarea de a forma o majoritate parlamentară. Parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi cred că acest lucru este normal pentru toţi parlamentarii, indiferent din ce formaţiune politică fac parte”. 

Cert este că liberalii nu mai au nicio șansă de a-i face pe plac președintelui Klaus Iohannis cu anticipatele, în plină pandemie de coronavirus.

Iată ce a declarat Florin Roman, joi la ora 11.20, la Palatul Parlamentului:

„Vreau să vă anunţ că ieri (miercuri – n.r.), în calitate de lideri de grup, împreună cu Daniel Fenechiu, am avut o întâlnire cu premierul şi preşedintele partidului, Ludovic Orban, cu premierul desemnat, Florin Cîţu, şi cu alţi colegi din conducerea PNL, în care am luat decizia oficială ca parlamentarii PNL să fie prezenţi astăzi la votul de învestitură a Guvernului Cîţu şi să votăm pentru învestirea Guvernului.

E nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu puteri depline şi ne dorim ca acest guvern să aibă toate pârghiile necesare pentru a fi angrenat total în ceea ce noi avem ca prioritate în această luptă cu pandemia de coronavirus, şi anume salvarea de vieţi omeneşti şi reducerea pe cât posibil a numărului de persoane care pot fi infectate.

PNL are 113 parlamentari, dintre care la votul de joi vor fi absenţi cinci. Avem situaţii medicale, unele sunt mai vechi, cum este cazul lui Corneliu Olar, situaţia doamnei Schelean, care astăzi aşteaptă să fie mămică, e situaţia unui coleg care este coleg cu cel de la Constanţa (senatorul Vergil Chiţac care s-a autoizolat la domiciliu – n.r.) şi atunci am luat decizia de a fi foarte prudenţi şi de a nu expune pe nimeni la niciun fel de risc de îmbolnăvire”.

Abia după ce jurnaliștii l-au întrebat despre modalitatea de vor a parlamentarilor PNL, liderul deputaţilor liberali a spus că „la vedere”.

Florin Roman a încercat să se laude că „suntem sprimii care anunțăm cum vom vota”, dar jurnaliștii l-au pus repede la punct, amintindu-i că USR și Pro România au transmis deja opțiunea lor de vot: în favoarea învestirii Guvernului Cîțu.

„Am avut discuţii cu cei de la USR şi cred în ceea ce spun. Nu am încredere în celelalte grupuri, ALDE şi Pro Europa, că vor vota pentru Guvern. (…) Nu am negociat cu PSD pentru acest vot”, a mai spus Roman.

 

49 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv