Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Mihai Fifor și Răzvan Cuc, citați ca martori în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac II / POLITICĂ: Premierul Orban a convocat două ședințe de Guvern: la ora 9.00 și la ora 17.00 / EXTERNE: Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea în Parlamentul de la Londra /

Breaking News:
 

Liderii PSD și ALDE, ultimele negocieri pe seama echipei lui Dăncilă

Vineri dimineața, liderii Partidului Social Democrat se reunesc pentru a stabili echipa cu care noul premier, Viorica Dăncilă, va merge în Parlament pentru a solicita votul de învestitură.

Tot vineri, însă de la ora 15.00, Birourile permanente ale Parlamentului se reunesc pentru a stabili calendarul învestirii noului Guvern.

Cel mai probabil, guvernul Dăncilă ar urma să intre la vot în Parlament în cursul zilei de luni, 29 ianuarie.

Totuși, până atunci, liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE s-au întâlnit joi, în biroul lui Liviu Dragnea, pentru a stabili ultimele detalii în legătură cu cine și ce ministere primește.

Există informații conform cărora negocierile sunt dure, iar lanțul de iubire dintre Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu mai pare să fie atât de solid.

Principala problemă o reprezintă prezență lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției. Dragnea vrea ca Toader să fie asumat politic de ALDE. Altfel, există posibilitatea ca acesta să fie înlocuit cu un alt favorit al liderului PSD.

Un alt subiect important îl reprezintă eventuala înființare a unui secretariat de stat pentru București, care va fi pus la dispoziția primarului general, Gabriela Firea.

Există voci conform cărora parteneriatul dintre Dragnea și Tăriceanu este nesigur din cauza faptului că liderul PSD are de onorat mult prea multe obligații față de baronii locali care l-au susținut la ședința Comitetului Executiv Național când s-a decis mazilirea lui Mihai Tudose.

9 Shares