Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
PSD se grăbește să arate că este vioara-ntâi în Parlament

Lovitură de imagine: PSD abrogă în 3 zile recursul compensatoriu și pensiile speciale

PSD se grăbește să arate că este vioara-ntâi în Parlament și a decis introducerea la vot, în procedură de urgență, a proiectelor de abrogare a legilor pe care le-a adoptat în ultimii doi ani – recursul compensatoriu, pensiile speciale, alegerea președinților de consilii județene și introducerea supraaccizei -, împotriva cărora PNL și USR au inițiat proiecte.

Concret, la propunerea liderului de grup al PSD, Alfres Simonis, Biroul Permanent al Camerei Deputaților, condus de Marcel Ciolacu – președintele interimar al PSD -, a decis urgentarea dezbaterilor la comisii și elaborarea rapoartelor pentru aceste proiecte de legi, în următoarele două zile. 

Astfel, proiectele de lege abrogarea recursului compensatoriu și anularea pensiilor speciale ar urma să fie adoptate miercuri.

Nu a fost aprobată, însă, introducerea de urgență pe ordinea de zi a legii privind alegerea primarilor în două tururi.

Graba PSD vine imediat după ce premierul Ludovic Orban a anuțat că Guvernul își va asuma răspunderea, în această săptămână, dacă Parlamentul nu va abroga recursul compensatoriu.
 
 
Camera Deputaților care este forul decizional pentru aceste proiec te, astfel că, după adoptare, vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
406 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv