Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:
Rareș Bogdan a găsit scuza perfectă pentru Iohannis: "Dacă vrea dezbatere, Dăncilă să se pregătească de una cu procurorii". Dar Raportul 10 august rămâne secret pentru public

MAI a declasificat Raportul cu violențele jandarmilor din 10 august, dar nu îl face public

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, că Raportul cu violențele jandarmilor din 10 august a fost declasificat complet, dar nu îl face public.

Până nu se definitivează ancheta penală, noi nu putem să dăm date din raport și din dosar. Tot ce se derulează în dosar nu este public, Când ancheta se finalizează, el devine public”, a spus ministrul, precizând că joi dimineață a primit ultimul aviz de la structurile Ministerului de Interne implicate în intervenția în forță la mitingul pașnic din 10 august 2018.

Astfel, acum toate documentele emise de aceste instituții sunt declasificate şi au ajuns la procurori.

Vela a precizat că toate instituțiile au fost de acord cu desecretizarea, inclusiv Jandarmeria, astfel că nu înțelege de ce fostul ministru Carmen Dan nu l-a desecretizat.

„Vom analiza și schimba procedurile legislative cu privire la intervenții și vom depune efoturi ca imaginea instituțiilor din cadrul Ministerul de Interne să fie pozitivă”, a prmis ministrul de Interne.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor. 

Rareș Bogdan lasă de înțeles că Raportul 10 august o incriminează pe Dăncilă

Europarlamentarul Rareș Bogdan lasă de înțeles că Raportul 10 august o incriminează pe Viorica Dăncilă, care și-a făcut temă de campanie din refuzul contracandidatului ei, Klaus lohannis, de a paricipa la o dezbatere electorală.  El a găsit scuza perfectă pentru Iohannis.

„Raportul 10 august a fost descretizat și trimis la DIICOT. Acu să vă văd! (…) Dezbatere cu interpusul unui grup infracțional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea și lovirea protestatarilor pe 10 august și i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Și îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!”, scrie Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.” 

60 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv