Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ACTUALITATE: Terasele și plajele s-au deschis, dar cu reguli noi / BUSENESS: Noi măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori / 

Breaking News:
 
Nici n-a promulgat bine legea președintele Iohannis, că Violeta Alexandru a și anunțat amânarea aplicării ei!

Ministrul Muncii, despre dublarea alocațiilor: Nu se poate face peste noapte

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat marţi, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii de dublare a cuantumului alocaţiilor pentru copii, că ”nu nu se poate face peste noapte”, deoarece Guvernul nu a prevăzut bani în buget, iar măsura va putea fi implementată, cel mai probabil, abia după rectificarea bugetară din luna iulie.

“Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.

Ea a subliniat că, în urma promulgării legii de către președintele Iohannis, Guvernul Orban are datoria de a găsi, la rectificarea bugetară din iulie, resursele financiare pentru aplicarea măsurii.

“Să nu avem niciun dubiu asupra înţelegerii totale pe care o avem cu privire la necesitatea creşterii alocaţiilor. Cu toate acestea, pentru că legea a fost adoptată după momentul în care noi conturasem, definitivasem bugetul, iar el a fost promulgat de preşedinte, avem datoria să găsim resurse în buget cu care să se poată acoperi aceste fonduri. În acest moment nu sunt, pentru că ea a apărut după ce bugetul a fost promulgat. Prin urmare, cred că soluţia înţeleaptă este ca aceste resurse să fie găsite de urgenţă la momentul rectificării bugetare, din vară, în a doua parte a anului. Avem toată disponibilitatea ca legea să se aplice, pentru că ne dăm seama de importanţa subiectului şi am pledat pentru acest lucru în ultimii ani, cu rezultate vizibile, însă nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte“, a afirmat ministrul Muncii.

Iohannis a promulgat Legea de dublare a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD. Orban a anunțat deja că prorogă termenul

Pensiile speciale și salariile uriașe ale bugetarilor costă enorm!

MFP împrumută 6 mld euro de la bănci externe și 57 mld lei din obligațiuni
71 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv